Magia Crăciunului golește penitenciarele și centrele de arest preventiv, de unde au început să iasă, rând pe rând, indivizi închiși pentru omor, conducere sub influența alcoolului sau afaceriști acuzați de evaziune fiscală. Printre ei fiul unei judecătoare din Gorj care a omorât o femeie pe trecerea de pietoni în urmă cu un an. Dar și șoferița din Iași, poreclită văduva neagră, care a ucis patru muncitori cu mașina,

a transmis Cristian Sabbagh.

Infractori găsiți acasă în prag de Crăciun

După un an petrecut în spatele gratiilor, Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din Gorj, a ieșit pe poarta Penitenciarului Târgu Jiu. Deși a fost condamnat la 4 ani de închisoare, Tribunalul Dolj a dispus eliberarea condiționată. Într-o motivare, unul dintre judecători a precizat că este păcat să-și petreacă tinerețea în pușcărie.

Mihai Dafinescu a omorât o femeie cu mașina, chiar pe trecerea de pietoni, apoi, a fugit de la locul faptei.

În iunie, anul trecut, deși băuse, Adina Ghervase a urcat la volan și a gonit cu peste 140 kilometri pe oră pe străzi. La un moment dat, a intrat într-o clădire, apoi mașina a ricoșat și a spulberat un grup de muncitori, care lucrau la reabilitarea unui drum.

4 dintre ei au murit, iar 4 au fost răniți. De atunci a fost în arest preventiv si a contestat decizia magistraților la fiecare termen de judecată.

"Împreună cu cumnata mea, cu sora soțului meu, am fost prezentă la toate termenele de până acum, mai puțin la ultimele două. Îmi caută privirea de acolo din boxa acuzaților unde este ea, se întoarce cu fața către publicul din sală, se uită la mine, face tot felul de grimase, îmi râde efectiv în față, dă ochii peste cap", a declarat Biatrice Duca, soția unei victime.

La ultimul termen, contestatia i-a fost admisă.

"Curtea de Apel Iași a dispus în mod definitiv înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul inculpatei, vizite poate primi, dar nu de la cei implicați în dosar, și din soluție s-a decis că s-a interzis legătura cu toți martorii și nu sunt puțini la număr", a declarat Diana Cheptene-Micu, președintele Curții de Apel Iași.

Femeia de 40 de ani și-a făcut mutație pe adresa părinților ei, în județul Suceava, așa că acolo va sta în arest la domiciliu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru familiile care au pierdut atunci pe cineva drag, vestea a adus însă și mai multă suferință și revoltă. Biatrice a rămas fără tatăl fiicei ei.

"Va avea, probabil, niște condiții ca de vacanță, ca de pensiune pentru că a suferit față un an jumătate cât a stat în arest și este momentul să se relaxeze puțin", a declarat Biatrice Duca, soția unei victime.

"Am rămas șocată, nu-mi venea a crede, chiar să stea acasă? Ea o să petreacă sărbătorile acasă și noi o să petrecem sărbătorile fără el, fără tată.

O să mergem la el la cimitir, în loc să mergem la el acasă să stăm împreună cu copiii, adică cu nepoții lui să stea", a declarat Lenuța Șutacu, fiica unei victime.

Analizele de laborator au arătat că femeia era în stare de ebrietate când a urcat la volan. După accident, a fost lăsată să plece acasă, iar a doua zi, când a fost arestată, polițiștii au găsit-o pe o terasă, tot cu o băutură alcoolică în față.

"Nu putem transforma o măsură preventivă într-o pedeapsă. S-a stabilit că inculpata Ghervase nu mai prezintă un pericol concret pentru ordinea publică", a declarat Radu Iulian Rusu, avocatul șoferiței.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și în cazul afaceristului Calin Donca, cercetat pentru constituirea de grup infracțional organizat, delapidare și evaziune fiscală, magistrații Tribunalui Brașov au decis plasarea în arest la domiciliu. Măsura nu este, însî, definitivă, iar ultimul cuvânt ăl va avea Curtea de Apel Brasov. Tot în arest la domiciliu au ajuns și patronii de la Crevedia și frații Tate.

Citește și: Exclusiv! ”Consumatori de droguri în uniformă”: Dezvăluiri tulburătoare despre implicarea Forțelor de Ordine în consumul de droguri și corupție

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si