În acest context, tot mai mulţi studenţi s-au mobilizat să-i ajute mai ales pe vârstnici, ca să nu iasă din case în această perioadă. Oamenii sună la Primărie, iar asistenții sociali îi coordonează pe tineri, în așa fel încât alimentele și medicamentele vitale să ajungă la toți cei care cer ajutor.

Citeste si: Un ministru de finanțe s-a sinucis, copleşit de îngrijorare cu privire la efectele pandemiei asupra economiei

Cu liste lungi de cumpărături în braţe, voluntarii din toată ţara s-au împărţit în echipe şi au pus în mişcare operaţiunea prin care cumpărăturile ajung direct la uşa vârstnicilor de peste 65 de ani, a persoanelor vulnerabile sau a celor autoizolați la domiciliu.

În Craiova, de exemplu, peste 100 de tineri, cei mai mulţi studenţi, livrează gratuit de mai bine de o săptămână alimente şi medicamente celor care cer ajutor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus. Britanicii trebuie să se pregătească pentru o perioadă lungă de izolare

Printre cei mai activi voluntari se numără şi Ciprian, student la Universitatea din Craiova. Pentru că facultãtile şi şcolile s-au închis, tânărul a ales să întindă o mână de sprijin celor neputincioși.

”Noi, tinerii, suntem mai puţini expuşi la acest numit virus Covid-19 şi pt şi pt părinţii noştri, pt bunicii noştri, chiar şi strãbunicii noştri, trebuie să facem acest lucru pt a proteja, în primul rând, atât pe noi, cât şi pe ei", spune Ciprian.

Citeste si: Şase medici au redactat o scrisoare: „Un medic contaminat este contagios, indiferent ce simptome are”

De când se crapă de ziuă și până se închid magazinele, studenţii preiau apelurile telefonice de la Direcţia de Asistenţă Socială. Cumpără alimentele, le pun într-o pungă de plastic cu bonul aferent și păstrează în permanenţă o distanţă minimă de 2 metri. Vârstnicii le lasă apoi banii la uşă, într-un plic.

Decizia a fost luată de autorități pentru ca persoanele cele mai vulnerabile la Covid-19 să fie protejate.

Citeste si: Drama personalului medical, din prima linie, în lupta cu temutul virus! Mărturia unei infirmiere de la Spitalul Județean Suceava, suspectă de covid-19

În Craiova, nu mai puţin de 700 de persoane au sunat, de marți și până astăzi, la numerele de telefon puse la dispoziție de Directia de asistență socială.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si