Dupa ce a fost expusa in diferite tari din intreaga lume, "Luna", uriasa lucrare de arta creata de artistul britanic Luke Jerram,a ajuns din nou in Romania. Lucrarea este montata in aer liber, in piateta Jean Calvin din centrul Clujului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Luna e potrivita in absolut orice locatie este adusa asa ca atat ea cat si celelalte instalatii sunt impozante si sunt de efect. Luna mi se pare grozava si si mai grozav mi se pare faptul ca a fost amplasat aici langa Sfantul Gheorghe ucigand balaurul, ce simbol mai bun decat binele invinge chiar aici la noi in situatia in care suntem acum cand parca toata speranta incepe sa ni se termine”, spun oamenii.

Clujul a fost împânzit de instalații luminoase gigantice, spre încântarea locuitorilor

Publicul este fascinat de acest obiect de arta gigant iar pozele facute aici sunt memorabile.
In fotografii putem sa facem sa para ca tinem Luna in palma, in realitate insa putem doar sa o admiram de la distanta. In orice caz, Luna este vedeta acestui festival, iar instalatia luminoasa ramane acolo pana pe data de 5 decembrie.

In aceste zile la Cluj Napoca pot fi admirate si alte lucrari de arta spectaculoase. Cei care iau orasul la pas le pot intalni in anumite zone.
„Avem 9 instalatii montate pe spatiul public, una dintre acestea nu e accesibil publicului, e in cadrul Spitalului Judetean, celelelate 8 sunt amplasate in diverse locatii centrale. In spatele meu e instalatia Breathe care apartine studioului de creatie austriac”, spun organizatorii.

Uriași, o lună imensă și multe alte instalații gigant- decor în luna cadourilor

Uriasul care sta in genunchi si este iluminat in diferite culori apare in fotografiile tuturor care au trecut deja prin parcul central din Cluj Napoca.
„Asteptam si ce va mai urma, chiar daca sunt niste sarbatori mai atipice”, spun oamenii.

Festivalul LightsOn ajunge la final la sfarsitul saptamanii. Pana atunci pasionatii de arta stradala pot vedea lucrarile uriase pe strazile din Cluj Napoca, insa totul depinde de starea vremii, deoarece unele instalatii vor fi duse intr-un adapost special pentru a fi ferite de ploi sau ninsori in cazul in care acestea vor aparea. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si