In articol:
UPDATE: Tribunalul Prahova a luat decizia în cazul contestației depusă de Cornel Dinicu
Potrivit deciziei, Cornel Dinicu, aflat în arest la domiciliu, poate vorbi acum cu fiul său și cu iubita sa. Patronul de la Ferma Dacilor, a depus contestație pentru modificarea conținutului arestului la domiciliu.
Astfel, instanța a hotărât ca în perioada arestului la domiciliu, ca patronul complexului să poată discuta cu fiul său, dar și cu concubina sa. În schimb, a respins cererea prin care era cerută aceeași măsură dar cu unul dintre martorii din dosar, fiind vorba despre Olteanu Marian.
UPDATE: Cornel Dinicu a ajuns azi la Tribunalul Prahova. Procesul va începe la ora 11:00
Tribunalul Prahova judecă astăzi contestația lui Cornel Dinicu în ceea ce privește decizia Judecătoriei Ploieşti care i-a respins solicitarea pentru modificarea obligațiilor arestului la domiciliu, acordul de a lua legătura cu fiul său şi cu iubita sa.
Judecătoria Ploieşti a respins, vinerea trecută, ca fiind neîntemeiată, solicitarea lui Cornel Dinicu pentru modificarea arestului la domiciliu, după ce el a contestat mai apoi decizia.
Cornel Dinicu nu are voie să vorbească cu fiul și iubita sa
Fiul său şi iubita lui Cornel Dinicu sunt martori în dosarul Ferma Dacilor. Cu toții au domiciliul la aceeași adresă. Una dintre condiţiile impuse de instanță, prin măsura arestului la domiciliu, este şi aceea de a nu vorbi direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora
Patronul de la Ferma Dacilor a solicitat instanței permisiunea de a merge la stomatolog, cerere care i-a fost de asemenea, respinsă. Cornel Dinicu a contestat și această decizie care va fi analizată tot astăzi.
Administratorii de la Ferma Dacilor: Cornel Dinicu, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost puși sub acuzare pentru distrugere din culpă, în urma unui dezastru.
Citește și: VIDEO- Adina Popovici și Mihai Sicoe, secretul unei căsnicii de succes
Se pare că ridicarea corpului principal de clădire, din care fac parte și restaurantul, bucătăria şi spaţiile de cazare la parter şi mansardă, ar fi fost făcută în regie proprie, fără a fi obținute în prealabil avizele şi autorizațiile de construire, iar demersurile şi măsurile de care este nevoie pentru "intrarea în legalitate" au fost făcute cu încălcarea prevederilor legale, susțin anchetatorii care se ocupă de acest caz.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„ Trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu(...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric'", arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Sursa citată arată că societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică fiind la baza un contract încheiat în anul 2014, care arată că este vorba de un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum are denumirea de "pompă de apă" cu o putere de 8 Kw, destul de mică pentru a ține consunatorii electrici ai unei pensiuni.
Citește și: VIDEO- Incendiu puternic la o hală din Lujog! 1.000 de metri pătrați au fost afectați de vâlvătaie
Opt persoane au murit în urma incendiului care a avut loc la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun.