Apele umflate ale fluviului strabat zece tari si transporta spre varsare adevarate insule de gunoaie. Neputincioase, autoritatile din Galati se lupta cu nesimtirea si nepasarea oamenilor.

In fiecare zi, muncitorii de la salubritate aduna masini intregi cu peturi, lesuri si trunchiuri de copaci, dar parca nici nu se cunoaste. Socati, oamenii au filmat mormanele plutitoare de gunoaie si au pus imaginile pe internet.

Tonele de gunoaie aduse de viituri au format adevarate insule pe Dunare. Acestea sunt ocolite cu difucultate de bacurile si ambarcatiunile care tranziteaza fluviul.

Cei de la Garda de mediu monitorizeaza permanent situatia, pentru ca insulele de gunoaie devin adevarate focare de infectie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daniel Mocanu- comisar sef Garda de Mediu Galati: Am transmis catre toti operatorii care isi desfasoara activitati in zona Dunarii, inclusive Primaria Galati si Apele Romane, care este administratorul cursului de apa, in vederea eliminarii tuturor deseurilor ce se acumuleaza la mal si pe cursul de apa, pe raza judetului Galati.

De maine, vor incepe si amenzile pentru administratorii care au firme pe malul Dunarii si nu aduna gunoaiele.

Gunoaie care vor continua sa vina, pentru ca apele se vor umfla in continuare.

La Bechet, de exemplu, Dunarea a iesit din matca, iar cota de inundatii a fost depasita cu aproape 100 cm. Din aceasta cauza, traficul cu bacul a fost restrictionat pentru autoturismele mici, pentru motociclete sau biciclete.

Punctul de trecere cu bacul spre Bulgaria a fost afectat atat de rau, incat turistii nepregatiti au ramas neputinciosi, pe margine, sau s-au descurcat romaneste.

Un turist vine tocmai din Germania. Colinda Europa in lung si-n lat pe bicicleta. A stat in Romania 8 zile, iar acum avea de gand sa treaca Dunarea cu bacul.

Dietbert Jumel, turist german: E prima data cand sunt pus intr-o astfel de situatie. Voi trece pe acolo cu bicicleta si vom vedea. Ma voi uda, dar e ok.

Si aceasta o terasa de pe Dunare a fost inundata. Unele scaune si mese au fost date o parte, iar un banc de pesti a fost adus de apa chiar pe faleza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si