Cel care insistă că vândă cât mai repede marfa e nimeni altul decât Emanuel Daniel Dan, zis Manu Bombardieru. Are 38 de ani și e ginerele temutului lider interlop Sile Cămătaru.

El pare a fi capul unei grupări care a comercializat măști contrafăcute de milioane de euro. Depozitul clandestin în care au fost duși reporterii Rise Project care s-au dat drept oameni de afaceri, era într-o vilă din Fundeni, unde stă afaceristul chinez Feng Gao și soția lui româncă, cea care e gazdă atunci când un potențial client este adus să vadă marfa!

Până să ajungă la liderul suprem, reporterii au dat de intermediari. Locotenenții rețelei subterane care a făcut afaceri ilegale negociau la colț de stradă, iar când simțeau miros de bani, trăgeau sforile mai sus. O singură mască chinezească se vindea cu 2,5 lei, iar ei primeau comision pentru fiecare comandă în parte. Banii erau virați în mai multe conturi, de unde plecau apoi spre toți cei implicați.

Citeste si: Reguli noi pentru cetățenii care vin în România. Cine trebuie să stea în carantină sau izolare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Masti de protectie
Masti de protectie

Indivizii dădeau asigurări că măștile sunt conforme, drept dovadă dădeau și certificate pentru ele. Doar că acele certificate ar fi false, spun surse din anchetă! Și nu era un singur depozit clandestin de unde erau livrate.

Când au fost filmate imaginile, România era de o lună în stare de urgență, iar măștile erau o raritate chiar și în spitale. În schimb, acești indivizi se lăudeau că au marfă cât să astupe gura la toată România.

Multe au ajuns la instituțiile statului

Primarul Sectorului 1 recunoaște că nu a fost o licitație publică, ci contractul s-a atributi direct.

Așa arătau măștile cumpărate, iar în dreptul importatorului era trecută exact firma despre care polițiștii spun că e controlată de ginerele lui Cămătaru, iar certificatele ar fi false. De altfel, măștile erau vândute ca fiind faciale, nu chirurgicale.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a afirmat vineri că a fost deschisă o anchetă penală, iar săptămânile următoare vor fi chemate la audieri toate persoanele implicate în această rețea de pe piața neagră!

Citeste si: STUDIU! Coronavirusul de acum este mult mai periculos față de cel apărut inițial în China

Ancheta e și la nivel european, pentru că astfel de măști au ajuns pe toate piețele.

Federația Europeană pentru Sănătate spune că în China există 60 de mii de firme care produc și comercializează măști și combinezoane, jumătate dintre ele nu existau la sfârșitul anului trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si