"Am făcut un demers care este absolut legal, l-am făcut cu bună credinţă că aşa vom reuşi să rezolvăm lucrurile. Întâlnirea care a avut loc în noaptea de 8 spre 9 august- chiar înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, cunoscut sub numele de Emi Pian- a ridicat semne uriaşe de întrebare referitoare la relaţiile controversate dintre lumea interlopă şi capii Poliţiei", a afirmat Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române.

Au apărut şi câteva imagini surprinse de camere de supraveghere, despre care jurnaliştii de la Adevărul spun că ar fi chiar momentul întâlnirii. S-a vehiculat şi faptul că la acea întâlnire şefii poliţiei ar fi negociat cu interlopii, variantă dezminţită acum de Liviu Vasilescu.

În primă fază, înmormântarea lui Emi Pian ar fi trebuit să aibă loc în jurul prânzului, iar la eveniment era estimată prezenţa a peste 3000 de persoane- printre care şi nume grele din lumea interlopă din întreaga ţară.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Reacția jurnalistei Emilia Șercan după ce ministrul de interne Bogdan Despescu a explicat legătura dintre Poliția Română și clanul Duduianu: „o bătaie de joc la adresa fiecărui cetățean”

Această situaţie putea să conducă la răspândirea infecţiei cu noul coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violenţă de natură să afecteze ordinea publică în capitală.

VIDEO | Interlopii, luaţi cu "vorba bună"
VIDEO | Interlopii, luaţi cu "vorba bună"

Liviu Vasilescu s-a întors din concediu pentru a putea coordona întreaga activitate

Potrivit unor surse din Poliţie, Liviu Vasilescu s-a întors din concediu pentru a putea coordona întreaga activitate a subalternilor săi.

Aceleaşi surse susţin că şeful poliţiei a mers personal înainte de înmormântare la echipele operative care erau prezente în sectorul 5 al Capitalei, iar la final, după miezul nopţii, Vasilescu a avut o întâlnire în faţa unei biserici cu liderul clanului Duduianu căruia i-a impus ca înmormântarea să fie devansată.

Demersurile lui Vasilescu nu sunt o noutate pentru Poliţia din România, lucru recunoscut atât de persoane de încredere din cadrul instituţiei, dar şi de nume sonore din lumea interlopă.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis a comentat imaginile cu șeful Poliției care s-a întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Sociologii spun însă că astfel de practici, deşi au avut rezultate bune, nu sunt privite cu ochi buni de cetăţeni, iar astfel încrederea oamenilor în Poliţie scade.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a cerut public explicaţii şefilor din poliţie. De asemenea, premierul a declarat război clanurilor interlope iar ministrul de Interne a trimis corpul de control pentru a verifica structurile poliţiei care ar trebui să ţină sub control clanurile mafiote.

Rezultatele urmează să fie prezentate public la finalul anchetei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si