Salvatorii din cadrul ISU Alba au intervenit, în cursul zilei de duminică, alături de un medic de la Serviciul de Ambulanță, cu o autoșenilată în localitatea Scărișoara, unde au fost solicitați să acorde ajutor medical unei femei în vârstă de 33 de ani.

Ea născuse în urmă cu 3 zile și a fost găsită inconștientă.

Citește și: Două persoane aflate pe o ambarcațiune, pe Dunăre, s-au răsturnat. Polițiștii de frontieră au intervenit pentru a-i salva

Proaspăta mămică, găsită în stare de inconștiență, a fost declarată moartă

Cadrele medicale au constatat că este vorba despre o femeie în vârstă de 33 de ani, care născuse în urmă cu 3 zile, fiind la a 7-a sarcină. La momentul la care a fost găsită, ea era inconștientă, însă cu funcții vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari și ulterior predată echipajelor medicale. Bebelușul a fost preluat de echipajul SMURD Câmpeni, în vederea evaluării medicale. 

Citește și: VIDEO |Porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic. O maşină în care se aflau doi adulţi şi un copil a rămas înzăpezită

Din nefericire, femeia preluată cu șenilata a intrat în stop cardio-respirator. Cadrele medicale au aplicat timp de zeci de minute manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat.

Astfel, i-a fost declarat decesul.

Potrivit ISU Alba, bebelușul se află în stare bună și va fi transportat la Camera de primiri urgențe Câmpeni.

Citește și: Drum național blocat din cauza ninsorilor. Mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au căzut, iar sute de familii au rămas fără curent electric

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Din cauza drumului greu accesibil și a zonei înzăpezite, salvatorii au folosit o autoșenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale.

Vremea rea face ravagii

Zona localității Scărișoara nu este singura afectată de vremea rea

Citește și: Un băiat și-a pierdut viața în urma unui accident grav din Reșița

În Cugir, doi copaci au căzut pe carosabil, pe drumul județean 704, iar o bandă a drumului a fost blocată.

În cursul zilei de duminică, s-au produs avarii pe rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonele Sebeș, Pianu, Ocna Mureș, precum și Apuseni. Duminică dimineața, aproximativ 1.200 de consumatori din zona Sebeș- Pianu și alți 100 din comuna Garda de sus nu erau alimentați cu energie electrică.

Citește și: Accidente rutiere în lanț, în Mehedinți. Acestea au fost gestionate de pompierii mehedințeni

Pompierii sibieni, număr record de intervenții

Având în vedere avertizarea meteorologică de Cod Portocaliu, peste 200 de pompieri sibieni s-au aflat în serviciu operativ și au asigurat răspunsul la 63 de intervenții și misiuni specifice.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari sibieni au intervenit pentru:

Citește și: O femeie a murit după ce mașina în care se afla s-a lovit de un utilaj de deszăpezire

  • limitarea și lichidarea unui incendiu de autoturism;
  • 3 misiuni de aplicare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor (PSI);
  • 48 de intervenții medicale de acordare a primului ajutor calificat.

Dintre cele 48 de intervenții medicale, echipajele SMURD au intervenit la 3 solicitări de acordare a primului ajutor medical calificat pentru persoane aflate în hipotermie.

Citește și: VIDEO- Vântul face ravagii! Un copac a căzut peste un autoturism aflat în trafic, în Caraș-Severin. În urma impactului, un minor a decedat

Echipajele SMURD, intervenții la persoanele aflate în hipotermie

Aseară în jurul orei 01:00, pe raza localității Cisnădie, un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit căzut în stradă. Acesta a suferit un stop cardio-respirator și avea hipotermie. I s-au aplicat manevre de resuscitare cu succes și temperatura corpului a fost adusă la limitele normale, acesta fiind transportat la UPU Sibiu.

Citește și: Un bărbat a murit în ultima lui zi de muncă. Colegii acestuia l-au văzut cum a căzut pe masă, fără a mai putea face ceva

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Păltiniș, azi-noapte, în jurul ore 03:00, echipajele salvamont au găsit în zăpadă o persoană care avea nevoie de îngrijiri medicale. Echipajul SMURD a acordat asistență medicală unui bărbat în vârstă de 27 de ani, care prezenta degerături la nivelul membrelor inferioare. Acesta a fost transportat la UPU Sbiu.

Citește și: Frig cumplit, în România, până pe 10 februarie 2023. Cod galben de vânt şi viscol până luni seară

Tot în jurul orei 03:00, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita intervenția pompierilor, întrucât pe strada Vasile Aaron din municipiul Sibiu erau degajări de fum de la etajul 1 al unui imobil. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și un echipaj SMURD. În urma recunoașterii făcute de pompieri s-a identificat o oală uitată pe aparatul de gătit.

Citește și: Unde nu-i viscol, e chin

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile la care pompierii sibieni au intervenit.

Recomandările experților

  • Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.
  • În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Citește și: Viscol turbat la munte

„Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a comunicat sg. maj. Andreea Ștefan, din cadrul Compartimentului de Informare și Relații Publice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si