Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Interzis la nunți și botezuri. Sunt sursă de infectare

Nunţile şi botezurile ar putea fi interzise! O spune chiar premierul Ludovic Orban, care consideră că astfel de petreceri reprezintă o sursă de infectare.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Eugen Boc, acum comisar-şef în rezevă, a fost adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor mai mulţi ani. Sâmbătă seara, a dat nas în nas cu foştii săi subalterni.
La nunta organizată de comisarul şef pentru fiul său, agenţii ar fi descoperit 350 de oameni, deşi în mod normal, doar 50 ar trebui să participe la un eveniment de acest fel într-un

spaţiu închis şi maximum 100 în aer liber.

Nunți și botezuri cu mulți oameni, interzise din nou în România

"Evenimentul a fost oprit de poliţiştii bihoreni. În acest moment s-a întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor!", spune poliția din Bihor.
La fel de grav e că sora mirelui şi naşul de cununie lucrează şi ei în cadrul poliţiei.

Astfel de situaţii atrag restricţii la nivel naţional!
"Nunţi, aţi văzut nunţi de 350-500 de oameni fără nicio mască, care încalcă flagrant regulile instituite. Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane...", precizează premierul Orban.

Doar 20 de oameni la nunți și botezuri, care pot fi sursă de infectare

Ne mutăm în Capitală.
Astăzi s-au înregistrat 413 cazuri noi, iar rata de infectare este de 2,66 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.
"Pe raza centrului istoric, portul măştii este obligatoriu. Aveţi masca?", îi întreabă polițiștii pe bucureșteni.
Masca ar putea deveni obligatorie pe toate străzile, nu doar în centrul vechi.
O astfel de obligaţie generală nu-i mulţumeşte pe oameni.
"Nu, nu ştiam.

Şi mi se pare o aberaţie! Ce părere aveţi de regula asta aplicată în tot oraşul, pentru că se gândesc autorităţile şi la asta. E o beraţie, puteţi să mă citaţi. Nu se justifică. Epidemiologic, nu e părerea mea!", spun oamenii.
Momentan, cei care nu se conformează în zona centrului istoric sunt atenţionaţi, însă legea prevede şi amenzi.
"Să ştiţi că amenda este de la 500 la 2500 de lei", atrag atenția polițiștii.
"În centrul vechi vedem astfel de filtre: poliţiştii şi jandarmii le reamintesc oamenilor că masca este obligatorie în acest perimetru. Ce te faci, însă, la nivelul întregii capitale?! Ar fi nevoie de un număr uriaş de agenţi care să se asigure că oamenii respectă regulile", relatează Petre Nechita, reporter Kanal D.
Ministrul Sănătăţii consideră că obligaţia de a purta masca în toate spaţiile publice poate fi utilă. Momentan, autorităţile se mărginesc la sfaturi, dar situaţia se poate schimba.
"Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni!", spune Ludovic Orban.
Capitala, Alba şi Vâlcea sunt zonele care au depăşit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori. În alte 12 judeţe, nivelul de infectare este cuprins între 1,5 şi 2. Asta se traduce într-un număr tot mai mare de cazuri, drept urmare, guvernanţii vor ca asimptomaticii să fie trataţi acasă, ca să nu mai aglomereze spitalele.
"Dacă nu au unde să se izoleze şi dacă doresc să fie trataţi în spital, trebuie trataţi în spital", precizează premierul. 
Până acum, în România, au fost confirmate peste 157 de mii de cazuri. 5.467 de persoane au pierdut lupta cu acest virus nemilos.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI