Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Intoxicați cu teoriile conspiraționiste despre vaccinul COVID

Teoriile conspiraţioniste aberante construite pe seama vaccinului anti-covid au ajuns şi pe o reţea de socializare utilizată mai mult de tineri.

Iulian Ciurea,

Teoriile conspiraționiste sunt diseminate prin intermediul rețelelor sociale pentru tineri

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un tânăr a strâns mii de vizualizări cu videoclipului în care dă de înțeles că efectele secundare ale celui mai așteptat vaccin pot cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi cele mintale. A primit si critici, dar În zadar s-a scuzat apoi şi a spus că totul a fost un pamflet.

Mesajul lui ajunsese deja la alti utilizatori, iar specialiștii avertizează că astfel de filmulețe pot influența serios părerea celorlalți cu privire la vaccinare- considerată acum soluţia salvatoare împotriva virusului.

Teoriile conspiraționiste sunt diseminate prin intermediul rețelelor sociale pentru tineri

„Sigur trebuie să luptăm împotriva unor astfel de mesaje care nu fac bine și, cu siguranță, nu sunt reale. Vaccinarea este opțională, nu este obligatorie, dar este singurul tratament, este adevărat, profilactic, pe care putem să îl facem și care ne poate readuce o viață normală”, spun medicii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Problema este că sunt zeci de astfel de videoclipuri răspândite și distribuite masiv pe reţeaua de socializare.
Medicii se tem si spun că o astfel de atitudine în mediul online trebuie neapărat oprită pentru a nu se ajunge la o dezinformare serioasă.

„Exista o influenta puternica a persoanelor care pare ca ard ori ca noi sa ne imbolnavim, multi au fost impotriva mastii, acum impotriva vaccinului.

Ceea ce militez este ca oamenii sa se documenteze cand vor sa se vaccineze sau nu, este important sa iei o decizie in cunoștință de cauza”, spun medicii.

Tinerii găsesc teoriile conspiraționiste pe internet

De dragul vizualizărilor, şi unele persoane publice par să nu stea departe de astfel de trenduri Laurette s-a filmat în bucătărie, în miezul nopții, cu același scop- să convingă lumea să nu se vaccineze.


Rezultatele tuturor studiilor clinice efectuate pe vaccinul Pfizer-BioNtech, de exemplu, cel care a fost aprobat deja de Marea Britanie, arată că serul este sigur şi are o rată de succes de peste 90 la sută împotriva virusului, fără efecte secundare.

„Comportamentul social nu cred că este influențat, decât dacă doar zona aceasta va exista, adica daca exista si zona de contrabalnsare, oferita de argumente stiintifice, care sa tina cont de toate canalele de comunicare pe care le avem, cu siguranță, efectul dorit va fi cu totul și cu totul altfel”, spun sociologii.
Trei vaccinuri produse de Moderna, Oxford Astra-Zeneca și Pfizer-BioNtech sunt aproape gata de a fi scoase pe piaţă în întreaga lume.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI