Polonia a decretat stare de catastrofă, iar două Capitale, Bratislava și Budapesta, se așteaptă la o viitură pe Dunăre.

Situația rămâne critică în Polonia. În orașul Nisau, cu patruzeci de mii de locuitori, autoritățile au ordonat evacuarea imediată, după ce un baraj din sudul țării a cedat.

Oamenii descriu scene apocaliptice cu poduri distruse, străzi pline de cărămizi, noroi și resturi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Viiturile au lăsat în urmă scene dezolante. Guvernul a decretat stare de catastrofă naturală.

Râul Bela de la granița între Cehia și Polonia s-a umflat atât de tare încât străzile au fost cotropite de apele învolburate.

Salvatorii au lucrat la foc continuu în mai multe regiuni din Cehia. Elicopterele au survolat permanent zonele sinistrate în căutarea și salvarea oamenilor aflați în pericol.

Peste o sută de localități din această țară înregistrează distrugeri masive.

Ploile de o amploare excepțională care au măturat în ultimele zile Europa au luat unsprezece vieți omenești, iar răul încă nu a trecut.

Noile prognoze mențin starea de alertă. Capitala Slovaciei și cea a Ungariei se pregătesc pentru posibile inundații cauzate de creșterea nivelului Dunării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si