„Daca consideram ca totul e perfect nu trimiteam echipa IGSU de investigatii sa verifice. Daca am trimis, inseamna ce ceva nu a mers corect! Unul dintre lucruri este raportarea gresita catre noi. a fost o ora comunicata, apoi alta ora... Asta vă spun”, a declarat Raed Arafat.

Operațiunea de la Constanța reflectă- din păcate- imaginea unui sistem menit să ne salveze și vorbește nu doar despre viteza de reacție a salvatorilor, ci și despre dotările serviciului de Urgență.

Pompierii au așteptat- minute-n șir- o scară, aflată la doar un kilometru distanță, dar care zăcea defectă, în garaj. Pe de altă parte, unele voci susțin că în loc să stea cu mâinile în sân, pompierii ar fi putut să umple o pernă cu aer- care poate ar fi salvat-o pe biata femeie.

Moartea șocantă a unei femei. Explicațiile salvatorilor

Întrebat despre echipamentul de care dispun cei pe care îi chemăm în ajutor, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că n-a cumpărat saltele dintr-un singur motiv- că nu le vede utilitatea. 

„De ce sunt 4 saltele? Poate mergeti in Anglia si intrebati de ce nu au niciuna? Sau Irlanda. Sau Franta. Ieri am luat legatura cu mai multe tari sa vad de dotarea cu perne”, spune Arafat.

„S-a dus femeia aia cu zile că dacă aveau scară sau saltea scăpa femeia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Salteaua e sigură de la 10 metri, deci de la etajul 3, deci de la 6 s-ar fi putut alege cu niște fracturi și poate scăpa”, spun oamenii.

Grăitoare este intervenția derulată în vara lui 2015 când pompierii bucureșteni s-au uitat- vreme de 35 ore- la o femeie care amenința că se aruncă de pe un bloc. Nici atunci n-au avut pernă pneumatică și au adus una tocmai din Argeș pe care însă n-au mai întins-o.

Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență era pe-atunci tot Raed Arafat.

Moartea șocantă a unei femei. Ce spun jurnaliștii

„In mod clar coruptia, achizitiile gresite, sunt prezente si in IGSU cum sunt in societatea romaneasca. E arafat vinovat? da. pt ca el e sef. Nu poate acest serviciu sa fie fara pata, dar in egala masura e raspunzator pt ca totul se intampla in subordinea lui. Pana nu va veni, si nu va veni, un politician sa ii spuna ceva de teama popularitatii sale imense, Dl Arafat va ramane in functie pana va considera ca e de cuviinta”, spun jurnaliștii.

Și totuși, când vine vorba de instructaj, salvatorii au lacune uriașe. Noi imagini- surprinse la puțin timp după ce femeia a căzut de la balcon- îi înfățișează când îi dau primul ajutor victimei. Nu o pun însă pe targă ci o saltă de mâini și de picioare, chiar dacă manevra riscantă i-ar putea face mai mult rău decât bine.

„Să ia targa ar fi însemnat un timp suplimentar, iar în acele momente, orice secundă, orice minut erau vitale”, apun cei de la ISU.

După tragedia de-acum două zile, pompierii intervin cu toată precauția. Chemați la un incendiu izbucnit, azi-noapte, la subsolul unei clădiri, au adus cu ei și scara- echipament care le-a lipsit la intervenția care face acum subiectul unei anchete derulate de șefii din București.

Concluziile vor fi anunțate- cel mai probabil- mâine.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si