Străzile din Alcanar, în provincia Tarragona, s-au transformat în fluvii. Ploile torențiale aduse de furtuna botezată Dana, au fost rumate de viituri impresionante. Nimic nu a rezistat în calea torentelor care au târât în cu ele orice au găsit în cale, indiferent de dimensiune.

Agenția meteorologică spaniolă a decretat cod roșu în provinciile Madrid, Toledo și Cadiz. Alerta semnalează un posibil pericol extrem. Apelurile de ajutor, mai ales din partea oamenilor blocațu în mașini, au curs către pompieri.

Viiturile au paralizat inclusiv metroul din Madrid unde a plouat ca afară.

Dezastrul a început peste noapte, odată cu ploile diluviene care au adus până la 120 de litri de apă pe metrul pătrat în 12 ore.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În casele inundate a plutit deznădejdea.

Citește și: Cod galben de vânt puternic în România! Care sunt județele vizate?

Locuitorii au fost anunțați de autoritățile madrilene să nu folosească mașinile pentru că pericolul inundațiilor încă nu a trecut. Deja doi oameni și-au pierdut viața, iar 3 au fost dați dispăruți în provinciile Toledo și Madrid.

Andaluzia, Casilla și Leo, Catalonia și Valencia sunt și ele sub alerta portocalie.

Dana este cea mai puternică furtună experimentată de Spania în acest an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si