Locuitorii din Salonic, oraș portuar din nordul țării, s-au confruntat joi după-amiază cu furtuni și grindină, informează Ekathimerini. Aproximativ o oră a turnat cu găleata în orașul grecesc.

Prăpăd în Grecia din cauza ploilor puternice

Străzile s-au transformat în râuri, provocând perturbări ale traficului pe arterele centrale. De exemplu, strada Agion Panton, care se află sub pod, a devenit impracticabilă. În total, pompierii au primit 25 de apeluri pentru pomparea apei.

De asemenea, aceștia au ajutat la evacuarea dintr-o mașină a unei persoane în vârstă și a unei mame care se afla împreună cu copilul ei.

@pankal98 έχουμε και ωραίους καταρράκτες εδώ στην Θεσσαλονικη #rain #fyp #thessaloniki #greece ♬ som original- 𝙇𝙪𝙫 𝙈𝙪𝙨𝙞𝙘

Și în centrul orașului situația a fost una dificilă. Copaci au căzut, iar apele au intrat în magazinele de pe strada Kountouriotou, din apropierea tribunalelor. Totodată, un bărbat ar fi fost luat de ape, iar oamenii s-au grăbit să îl ajute și l-au salvat în ultimul moment, conform KeepTalkingGreece.

Inundații Grecia

Imagini cu inundațiile din Grecia.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: "Avertizare de furtună geomagnetică severă"- Rețelele electrice, rețelele de comunicații și operațiunile prin satelit din întreaga lume ar putea fi afectate

Meteorologii greci au avertizat asupra unor ploi puternice joi și vineri, 9-10 mai 2024.

Peste 100 de persoane decedate în SUA, după furtuni

În SUA situația este și mai dificilă! Acolo, furtunile au cauzat peste 100 de morți și cel puțin 136 de persoane sunt date dispărute, informează USA Today.

Armata braziliană, împreună cu alte agenții de gestionare a situațiilor de urgență, a depus eforturi pentru a salva oamenii din zonele afectate de inundații, folosind mașini blindate amfibii și bărci de salvare. Apele din capitala statului Porto Alegre și Canoas, o municipalitate care face parte din zona Marelui Porto Alegre, au ajuns la o adâncime de 3 metri, mai scrie sursa de mai sus.

Inundații SUA

Imagini după furtuna din SUA.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citește și: Soția unui miliardar a devenit agresivă imediat după nuntă și a "călcat în picioare" o necunoscută fără bani. Reacții revoltate pe Instagram

Supraviețuitorii au rămas fără curent electric și primesc apă potabilă cu forța, după inundațiile devastatoare. În continuare prognoza arată ploi, furtuni cu fulgere și vânturi de peste 80 km/h. 

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si