Din cauza ploilor torențiale din județul Bacău, pompierii au fost nevoiți să intervină.

Autoritățile au transmis că: „În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Bacău, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină, începând cu ziua de ieri, 05 iulie a.c., în sat Ciugheș, comuna Palanca, unde, ca urmare a precipitațiilor abundente, au fost semnalate inundații la nivelul infrastructurii, curților, gospodăriilor și subsolurilor unor locuințe din satul Ciugheș, comuna Palanca.

Inundații de proporții în satul Ciugheș din județul Bacău. 45 de gospodării au fost afectate

În urma recunoașterii, s-a constatat faptul că, 45 de locuințe și anexe gospodărești au fost afectate, după ce, o rupere de nori care a generat căderea unor cantități semnificative de precipitații, a avut ca rezultat ieșirea din matcă a pârâielor Cesăreni și Paliștăneni.

Citește și: Alunecare de teren în apropierea autostrăzii A10, la Alba Iulia Nord. Pământul riscă să ajungă peste şosea

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea unei singure persoane, o femeie în vârstă de 76 de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În prima zi s-a acționat pentru deblocarea secțiunilor de scurgere a podurilor și podețelor, asigurarea curgerii apei și îndepărtarea aluviunilor importate de pe versanți, cu 25 de efective, ce au încadrat 12 mijloace.

Citește și: VIDEO- Vreme la extreme în România. De la caniculă sufocantă, la furtună, în mai multe regiuni din țară

De asemenea, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate, s-a lucrat în cooperare cu S.V.S.U. Palanca, care a acționat cu două buldoexcavatoare.

Citește și: VIDEO- Vremea ne-a uimit din nou: La prânz temperaturi de 36 de grade Celsius, în timp ce seara s-a dezlănțuit urgia

Pompierii au supravegheat în continuare zonele afectate de inundații

În jurul orei 23:30, o parte din forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău s-au retras la bază, rămânând în continuare în supraveghere o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o șenilată, încadrate cu șase pompieri militari.

În această dimineață, 06 iulie a.c., începând cu ora 06:00, s-a reluat misiunea de înlăturare a efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice manifestate, în comuna Palanca.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Vremea rea a creat haos în București. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după o ploaie torențială. Oamenii au primit mesaje RO-Alert

Menționăm faptul că, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații, decolmatarea de șanțuri, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative produse, se acționează în sistem integrat cu celelalte structuri cu rol în managementul situațiilor de urgență.

În momentul de față, în misiune sunt angrenați 49 de pompieri, precum și efective din celelalte structuri ale M.A.I.

Citește și: VIDEO- Fenomen neașteptat: Ninsoarea viscolită surprinde Vârful Omu în mijlocul verii

Pentru gestionarea operativă a situației, acțiunile sunt coordonate în teren de prim adjunctul și adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si