Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Inundațiile au făcut prăpăd în județul Bacău. A fost nevoie de intervenția pompierilor

Satul Ciugheș din comuna Palanca, județul Bacău, a fost grav afectat de inundațiile de ieri. Ploile torențiale au inundat curțile și gospodăriile locuitorilor, iar, ulterior, echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină.

Maria Stiuca,

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Bacău. A fost nevoie de intervenția pompierilor

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza ploilor torențiale din județul Bacău, pompierii au fost nevoiți să intervină.

Autoritățile au transmis că: „În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Bacău, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină, începând cu ziua de ieri, 05 iulie a.c., în sat Ciugheș, comuna Palanca, unde, ca urmare a precipitațiilor abundente, au fost semnalate inundații la nivelul infrastructurii, curților, gospodăriilor și subsolurilor unor locuințe din satul Ciugheș, comuna Palanca.

De asemenea, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate, s-a lucrat în cooperare cu S.V.S.U. Palanca, care a acționat cu două buldoexcavatoare.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Vremea ne-a uimit din nou: La prânz temperaturi de 36 de grade Celsius, în timp ce seara s-a dezlănțuit urgia

Pompierii au supravegheat în continuare zonele afectate de inundații

În jurul orei 23:30, o parte din forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău s-au retras la bază, rămânând în continuare în supraveghere o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o șenilată, încadrate cu șase pompieri militari.

În această dimineață, 06 iulie a.c., începând cu ora 06:00, s-a reluat misiunea de înlăturare a efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice manifestate, în comuna Palanca.

Citește și: Vremea rea a creat haos în București. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după o ploaie torențială. Oamenii au primit mesaje RO-Alert

Menționăm faptul că, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații, decolmatarea de șanțuri, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative produse, se acționează în sistem integrat cu celelalte structuri cu rol în managementul situațiilor de urgență.

În momentul de față, în misiune sunt angrenați 49 de pompieri, precum și efective din celelalte structuri ale M.A.I.

Citește și: VIDEO- Fenomen neașteptat: Ninsoarea viscolită surprinde Vârful Omu în mijlocul verii

Pentru gestionarea operativă a situației, acțiunile sunt coordonate în teren de prim adjunctul și adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI