A fost rupere de nori în județul Neamț. Turiștii aflați în vacanță au surprins imagini apocaliptice. Drumul ce leagă stațiunea Durău de localitatea Bicaz a fost blocat ore în șir pe ambele sensuri din cauza aluviunilor și a copacilor care au fost doborâți de furtună, iar pasagerii din cinci mașini au rămas blocați până la venirea pompierilor. În doar câteva zeci de minute, ploaia a făcut prăpăd și în stațiune.



Apele de pe versanți au luat două căsuțe din lemn și au pus la pământ mai mulți stâlpi de iluminat. Turișii aflați prin zonă au reușit să fugă din calea apelor și s-au adăpostit la pensiunile din apropiere.

Zeci de case au fost inundate

În comuna Ceahlău, podețul care face legătura cu anexa Poieni a fost luat de ape, iar curțile și beciurile localnicilor au fost inundate. Pompierii au intervenit toată noaptea pentru a scoate apa din curțile și beciurile gospodăriilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Inundații, trafic îngreunat pe DN1

Vijelie și în judetul Alba ,unde vantul a bătut la rafală cu 90 de km/ ora și a ploat abundent.

Mai multe gospodarii din comuna Bistra au fost inconjurate de ape. DN75 a fost blocat dupa soseaua a fost acoperita de viitura in zona localitatii Dealul mare.

Locuitorii din Dăroaia, sat din comuna Rosia Montanta au fost evacuati preventiv din cauza ploilor abundente. 

Localnicii au fost avertizați prin RO-ALERT

Aproximtiv 50 de persoane au fost duse in siguranta in spatiile puse la dispozitie de autoritatile locale.

Oamenii s-au intors aseara la casele lor. In comuna Bistra o femeie si doi copii au fost salvati de pompieri dupa apa a patruns in gospodaria familiei. In zona a fost cod rosu de vreme severa, iar localnicii au fost avertizati prin sistemul RO-Alert.

Citeste si: După caniculă, vin ploile: Cod portocaliu de furtuni în 23 de județe din țară

Rupere de nori la Bușteni

O rupere de nori care a durat câteva zeci de minute a creat probleme și pe Valrea Prahovei. În Bușteni, 30 de locuințe au fost inundate, iar localnicii au cerut ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din case cu motopompele. Drumul Național 1, în schimb, a fost blocat ore bune din cauza aluviunilor care s-au scurs de pe munte și au umplut de apă șoseaua.

Citeste si: Oameni blocați în rulote după ce o viitură puternică a lovit în zona campingului de la Zănoaga

Pompierii, angajații primăriei și salvamontiștii din Bușteni s-au chinuit ore bune ca să desfunde canalizările, iar apa să se scurgă de pe drum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si