„Codul galben de ploi a adus inundații puternice și cantități de apă record, de până la 50 de litri pe metrul pătrat! În Suceava, un pod a fost rupt de viitură, după ce ploile în cantități mari au făcut ca apele râului să crească. Iar în Hunedoara, mai mulți bărbați au profitat de situația gravă și au urcat în spatele pompierilor, ca să nu se ude la picioare”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Viituri puternice și inundații de proporții în țară

Viitura a lovit atât de puternic încât a smuls o bucată din podul de la Milișăuți, care face legătura între Rădăuți și Suceava. Ploile abundente au făcut ca nivelul râului să crească, iar porțiunea de drum a cedat.
Podul era provizoriu și a fost făcut în 2020, după ce un alt pod, la care se făceau lucrări, s-a surpat pe o porțiune de zeci de metri. Autoritățile nu au reușit să-l termine nici până în prezent, de aceea este cunoscut și ca Podul Rușinii. Pentru că nu mai pot circula acum nici pe calea improvizată, localnicii trebuie să ocolească 15 kilometri.

Citește și: Furtuna Karlotta a făcut ravagii în 13 județe din România: drumurile au fost blocate de zăpezi și unele case au fost inundate

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Autoritățile așteaptă acum ca debitul apei să scadă, ca să poată remedia problema.
„Estimarea preliminară a lor este că lucrarea va dura maxim două zile. Am discutat cu reprezentanții Poliției Rutiere, după cum vedeți, sunt în zonă echipaje și monitorizează situația astfel încât circulația rutieră să fie desfășurată fără evenimente deosebite”, a explicat Alexandru Moldovan, prefectul juețului Suceava.
În Hunedoara, inundațiile au devenit motiv de revoltă pe rețelele de socializare.

Pe internet au apărut mai multe poze în care apar cațiva tineri care s-au urcat in spatele pompierilor, ca să treacă o porțiune de câțiva metri, deși apa era până la gleznă.
Zeci de pompieri au intervenit de ieri, continuu, în Orăștie, pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Curțile, dar și un drum național, au fost inundate după ce un râu a ieșit din matcă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si