Acestor scene apocaliptice le-au fost martori turiștii din Skitahos și Volos. Între ei și români care au trecut prin trei zile de potop în Grecia. Marea învolburată a invadat Platanias, stațiune aflată la 50 de kilometri de Volos, acolo unde Dana Marinescu este blocată și acum împreună cu familia ei la un hotel.

Români blocați în Grecia din cauza inundațiilor catastrofale

Au căzut 800 de litri de apă pe metrul pătrat în 24 de ore.

Practic, toate precipitațiile dintr-un an. Viitura a ajuns chiar și la etajul doi al hotelurilor, coborând cu viteză inimaginabilă de pe munte.

Citește și: VIDEO- Atenționare MAE de călătorie pentru Grecia din cauza ciclonului „Daniel”. Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Mașinile aflate în calea puhoaielor fie au fost trase cu totul în mare, fie au ajuns strivite sub maldărul de bolovani și copaci veniți ca dintr-o dată. În locul unui concediu de vis, au trăit un coșmar. Elena, împreună cu familia și alte grupuri de români, abia s-a salvat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Au urmat lungi de incertitudine și îngrijorare. Cozile formate pentru îmbarcare sunt încă uriașe.

100 de români au reușit să se îmbarce pe ultimul feribot care pleca din Skiathos, dar a durat parcă o veșnicie până să ajungă la un loc sigur.

Și la 30 de kilometri de Volos, 20 de români au cerut ajutorul Consulatului. Mașinile lor sunt distruse de viitură. Fie drumurile prea pline de atâta apă au cedat îngropându-le, fie au fost măturate de viituri.

În Tesalia două sate sunt complet sub ape. Oamenii și-au salvat copiii cu saltele gonflabile.

Meteorologii spun că ploaia torențială non-stop este un fenomen fără precedent. Au curs râuri din cer și la Atena, unde oamenii au fost luați pe sus de viituri. Ministerul Român de Externe a emis o nouă alertă de călătorie pentru turiștii din Grecia. Țara este sub cod roșu de vreme extremă și este grav afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnesia, Trikala, Karditsa, Tesalia și insula Skiathos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si