Cu o lună înainte de examenul de bacalaureat, liceenii care vor să fie siguri că trec examenul caută metode ca să rețină materia repede și bine. Așa se face că au explodat pe internet și aplicațiile pentru bac. Aici, tinerii pot citi sau asculta comentarii deja făcute la operele literare, ori pot exersa la celelalte materii prin teste-grilă și hărți interactive, a transmis Simona Pătruleasa.

Învață pentru Bac din aplicații pe telefon

Buchisesc manualele abia când se apropie examenele. Cam așa spun că învață mulți dintre tinerii ce vor susține peste o lună bacalaureatul. Au luat meditații si o mai fac și pe ultima sută de metri, dar se pregătesc și pe cont propriu, pe internet.

,,Ai acolo tot, toate lecțiile video și mă descurc cel mai bine.

- Cum ți se pare ție să ai o astfel de aplicație?

- Super bună, e cea mai folosită pentru că nu mai citesc, nu mai am răbdarea asta și așa îmi dau drumul la ăla, ascult și aia a fost. Rețin mai ușor așa''.

Citește și: Bani mai mulți pentru profesori! Ligia Deca nu vrea probleme la Evaluare şi Bac 2024

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,De obicei când mă trezesc dimineața ascult melodia și îmi intră mult mai repede în cap''.

Andreea și-a descărcat pe telefon, încă de când a început clasa a 12a, mai multe aplicații care o ajută să învețe.

,,Îmi dă eseul, pur și simplu, și îl mai repet.

- Îl citești sau îl asculți?

- Da, depinde ce chef am în ziua respectivă.

- Și cât de des folosești aplicația?

- De fiecare dată când învăț'', au transmis elevii. 

Pentru mulți elevi, astfel de aplicații sunt de ajutor.

La Română îți explică subiectul 3, adică îți dă eseurile gata făcute, tu doar trebuie să înveți pentru bac.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

,,După ce și-au descărcat aplicația, elevii de clasa a 12-a trebuie să se hotărască la ce materie vor să repete. Spre ex: limba și literatura română. Alegem genul epic, Ion de Liviu Rebreanu. Aplicația oferă date despre operă, atât în scris, dar și audio și video'', a transmis Alexandra Cosman, reporter Știrile Kanal D.

Astfel de aplicații oferă sprijin la toate materiile.

,,Putem încerca tot felul de tehnici, atâta timp cât finalul este acela să ajungem să învățăm. Contează obiectivul, calea prin care ajungem la obiectiv nu mai e atât de importantă'', a transmis Ion Ovidiu Pânișoară, expert în educație. 

Examenul de bacalaureat începe pe 17 iunie, cu proba orala la limba română.

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si