„Învățământul românesc este zguduit de două scandaluri! La Buzău, este revoltă uriașă la un colegiu prestigios, unde o profesoară de limba română le-a spus elevilor că poezia Luceafărul este roman. Iar la un liceu din București, un dascăl le-a dat copiilor un test pe care nici măcar el nu a știut să îl rezolve. În ambele cazuri, se fac anchete interne”, a transmis Christian Sabbagh.

Învățământul românesc, zguduit de scandaluri

Profesoara contestată de elevi și colegi de cancelarie are dublă specializare: română și germană. Din toamnă, după ce și-a luat doctoratul, a obținut numai ore de română. La scurt timp, a început să-și uimească elevii prin greșelile scăpate la ore. A catalogat poemul „Luceafărul” ca fiind un roman.
Conducerea liceului și părinții au solicitat imediat înlocuirea cadrului didactic.
La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin că schimbarea profesoarei poate surveni doar în urma unei evaluări profesionale. O comisie a fost deja în control la Colegiu.
Contactată telefonic, pentru un punct de vedere, profesoara nu a răspuns.

Citește și: VIDEO- O româncă se judecă de 10 ani cu Elon Musk. Cum s-a ajuns în această situație?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Un scandal asemănător a izbucnit și la un liceu din Capitală. Aici, un profesor de matematică este acuzat că le-a dat elevilor de clasa a IX-a un test, pe care nici măcar el n-a fost în stare să-l rezolve. Unul dintre exerciții era greșit, iar punctajul maxim ajungea la nota 10.
Revoltați, părinții au depus plângeri școală, inspectorat și minister.
În urma reclamațiilor, conducerea a transmis că face verificări, ca să decidă dacă notele de la test vor fi luate în calcul sau nu.

România are printre cei mai puțini profesori din Uniunea Europeană, în raport cu numărul școlarilor. Anul trecut, peste 3.400 de profesori necalificați pentru disciplina pe care o predau au intrat la ore, ca să acopere deficitul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: