Close sidebar
Close sidebar

VIDEO „Învățarea începe cu gândirea critică” Prima zi de școală, între emoții și pregătiri

Klaus Iohannis și Ligia Deca au avut cuvinte de încurajare pentru elevii care, astăzi, au început un nou an școlar.

Redactia Stirile Kanal D,

Prima zi de școală [Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„A fost o dimineață plină de emoții, dar și de zâmbete. Milioane de copii din toată țara au pășit plini de entuziasm în prima zi a noului an școlar. Alături le-au fost profesorii, dar și părinții, care i-au privit cu lacrimi în ochi. Cum a fost atmosfera în primele ore ale dimineții, aflăm chiar acum”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: Mesaje prima zi de școală 2024: Urări motivaționale pentru elevi

Elevii au început un nou an școlar

În curtea Colegiului „Mihai Viteazul” din București a fost forfotă mare de dimineață.

Aproximativ 1200 de elevi au pășit emoționați în noul an școlar.

„Am început liceul, după un an cu examen, în care am avut foarte multe emoții, dar cred că o să fie bine. M-am pregătit de ieri. Am fost pregătit pentru doamna dirigintă și sper să îi placă (n.r. florile pentru doamna dirigintă)”, a spus un elev.

Pregătiri intense a făcut și Alexandru. Îmbrăcat la costum, tânărul de clasa a 11-a ne-a povestit că este nerăbdător să își revadă colegii.

„Desigur! Sigur că da! Așa trebuie să ne îmbrăcăm toți în primele zile de școală, după părerea mea. Ținuta o aveam pregătită”.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„Mi-am ales aseară (n.r. ținuta). Mi-a luat vreo jumătate de oră, cât să mă orientez. Mai mergea niște vacanță, dar e bine. Ne-am întors, ne vedem cu colegii”, a spus o elevă.

Alături de elevi au fost și părinții, care au așteptat, la rândul lor, cu sufletul la gură, deschiderea noului an școlar.

„Foarte emoționată, mai ales că e primul an de liceu, clasa a 9-a”.

Citește și: VIDEO Câți bani să le dați copiilor în funcție de vârstă? Recomandările unui expert în educație financiară

Ce le-au transmis Klaus Iohannis și Ligia Deca elevilor

La deschiderea noului an școlar din București au participat și președintele Klaus Iohannis și Ligia Deca, ministrul Educației.

„Entuziasmul elevilor care abia așteaptă să se reîntâlnească, anticiparea noilor provocări școlare. Toate acestea creează efervescența și energia unui început bun de nou an școlar”, a spus Klaus Iohannis, președintele României.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„Dragi elevi, este prima zi dintr-un an nou în drumul spre devenirea voastră și nu uitați: învățarea începe cu gândirea critică, liberă, pe care sper să o descoperiți cu toții, alături de profesorii voștri”, a spus Ligia Deca, ministrul Educației.

În tot acest timp, la Sibiu, Carmen Iohannis a participat la deschiderea noului an școlar alături de elevii săi.

„Mă gândesc cu drag la toți elevii și părinții din asta, și la bunicii lor. Le doresc un an bun, cu rezultate frumoase”, a spus Carmen Iohannis.

Aproximativ trei milioane de elevi și preșcolari din toată țara s-au întors astăzi în bănci.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI