În golfurile din stațiunea Mamaia, mormane de alge acoperă țărmul. Pătura verde are peste jumătate demetru. Plantele marine au apărut aseară și chiar dacă muncitorii de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral au muncit toată noaptea să le strângă, covorul din plante s-a așternut la loc.

Furtuna de-acum două zile a adus algele la mal. În plus, apa mării este foarte caldă și le-ajută să se înmulțească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Județul în care situația Covid-19 scapă de sub control. Noul focar al României

Intervenția autorităților trebuie să aibă loc sub îndrumarea biologilor. În caz contrar, acțiunea ar fi devastatoare pentru ecosistemul marin.

Ce spun biologii

”O recoltare masivă din mediul lor natural nu este tocmai de dorit, deoarece noi privim algele, nu numai ca aceste depozite pe care ele le formează și ca pe un mediu de viață.

Reprezintă mediul de viață pentru dezvoltarea organismelor acvatice. Noi asemuim algele cu pădurile acvatice. Așa cum tăierea pădurilor este nocivă mediului, așa și o recoltare masivă din mediul natural va fi nocivă”, spune Oana Marin, biolog Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare Marină Grigore Antipa.

Citeste si: Nelu Tătaru, în vizită la Spitalul Județean Constanța: "Nu mai există cadru legislativ"

Algele care înverzesc acum țărmul au contribui la curățarea apei și au dat în parte culoarea specială a mării, de care ne-am putut bucura la începutul sezonului estival.

Citeste si: Elena Udrea, vacanță de lux la mare! Fosta blondă de la Cotroceni stă într-una dintre viluțele unui cunoscut hotel din Venus! O cameră costă 1.200 RON pe noapte! EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si