Însă vremea neobișnuit de bună vine și cu vești proaste. Căpușele au apărut mai devreme, iar fenomenul ne-a luat prin surprindere. Specialiștii spun că ar trebui să luăm măsuri când ieșim in parcurile în care nu s-a facut încă dezinsecție, dar să fim atenți și la animalele de companie care sunt cele mai expuse în această perioadă, a spus Simona Pătruleasa.

Invazie de căpușe din cauza căldurii

Vremea frumoasă și temperaturile ridicate din ultima perioadă au favorizat apariția căpușelor mult mai devreme față de anii trecuți. Suntem in plin sezon de căpuse, iar în multe zone publice incă nu s-a facut dezinsecție împotriva acestora. Oamenii care au ieșit azi în parc nici nu s-au gândit la pericolul ascuns la care se expun.

Discuție reporter-martor- Sperăm să iasă totul bine..măcar aici. Când ieșiți la plimbare cu cățelușul? Nu îmi fac probleme absolut deloc.

În parcul central din Cluj s-a stropit cu o soluție care să previna apariția căpușelor. Anii trecuți campania de dezinsecție începea mai târziu, dar vremea bună a favorizat înmulțirea acestora de câteva zile.

,,Cumva mi s-a implementat în minte faptul că nu sunt atât de rele, pui un pic de țuică în jurul lor sau un pic de sare si dispar, adică ies frumos și nu se întâmplă nimic.

Ulterior am aflat că da, pot să faci boli dar am chestia asta în minte că nu sunt atât de grave'', a spus un martor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

,,Nu știu de măsuri pe care aș putea să le iau, am înțeles că sunt ceva sprayuri sau creme, sau ceva de genul, dar nu le folosesc. Ce fac de obicei eu, nu prea port pantaloni scurți, așa că sunt destul de protejat'', potrivit unui martor.

Nici cei care sunt pățiți nu se gândesc să ia măsuri de protecție.

Citește și: VIDEO- Virus periculos transmis de căpușe

,,Prima căpușă din viața mea am luat-o aici în parc și purtam două straturi de haine pe mine cu bluza si cu haina’’, a spus alt martor. 

Medicii atrag atenția că ințepătura de capușă poate duce la boli extrem de grave. De aceea este bine să folosim produse care să le țină departe. Însă cele mai predispuse la probleme de sănătate din cauza unei banale înțepături de căpușă sunt animalele de companie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Teofil Vreme, medic veterinar- Căpușele transmit diverse boli destul de periculoase dacă pot să spun așa, cele mai frecvente sunt boala lyme, borelioza sau babesioza.

Animalul este apatic, prezintă o stare de oboseală, nu mai este jucăuș și în momentul acesta cu siguranță proprietarul ar trebui să se adreseze medicului.

Specialiștii spun că și în cazul animalelor este mai ușor să prevenim, decât să tratăm. Sunt recomandate tratamentele periodice veterinare, al căror efect durează chiar și câteva săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: