VIDEO| Invazie de urși în stațiunile montane
Pe Valea Prahovei, turiștii care vin în această perioadă ar putea avea o întălnire neașteptată cu urșii. Zilele acestea au fost surprinse mai multe animale pe străzile din stațiuni.
Sălbăticiunile, deși chinuite de foame și de locatarii care-i alungă cu pietre, nu au atacat pe nimeni. Problema este însă din ce în ce mai apăsătoare pentru oamenii din zonă, care cer cu disperare măsuri autorităților. Până acum, singura rezolvare, barbară de altfel, a fost hăituirea urșilor sau împușcarea lor.
Urmarit ca un infractor de prima mana, cu sirene si girofar, ursul din imagini abia mai stie pe unde s-o apuce.
Citeste si: Plaja din Mamaia, luată cu asalt de turişti şi constănţeni, de 1 iunie
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Tot aseara, in aceeasi statiune montana, un alt urs a aparut pe strazi, intr-o zona impanzita de case.
Desi huiduit de locatarii speriati, animalul nu a fugit imediat. Nu parea sa vrea sa atace, dar cu siguranta era infometat.
Astazi, pe strazile din Azuga domnea linistea. Intreaga perioada de pandemie, cand strazile au fost pustii iar curtile goale, i-a facut pe ursi sa prinda curaj si sa pofteasca neinvitati in gradini, in cartiere si in zonele unde simt miros de mancare.
Citeste si: Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: ”Sărbătorim 1 Iunie în condiţii neobişnuite"
Localnicii spun ca salbaticiunile apar si in timpul zilei si nu se mai sperie asa usor atunci cand sunt alungate.
In cazul in care dam nas in nas cu ursul, specialistii spun ca nu trebuie sa il atacam si nici sa fugim de el. Trebuie sa ne indepartam usor si sa incercam sa facem cat mai mult zgomot, ca sa facem animalele sa plece singure.
Din pacate, autoritatile locale trateaza cu stangacie problema ursilor. Fie ii haituiesc, fie ii impusca. ONG-urile trag din nou un semnal de alarma si spun ca masuri se pot lua cu usurinta, fara sa fie cazul de violenta.