Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ioan Niculae s-a întors în țară și a fost arestat de la avion

Condamnat la 5 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, omul de afaceri Ioan Niculae a venit de bunăvoie în țară cu un avion low cost.A fost arestat

Iulian Ciurea,

Ioan Niculae s-a întors în țară și a fost arestat de la avion

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Altădată proprietarul unui avion de lux- cu care zbura ca un adevărat șeic- dar pe care banca i l-a confiscat ulterior- Ioan Niculae a venit în România cu o cursă low-cost și a fost încătușat direct pe aeroport.

Ioan Niculae era în Italia când a primit vestea că condamnării, internat la o clinică unde se recupera după ce s-a infectat cu Covid-19. Nu ar fi vrut să-l strige lumea „fugar”- așa că a venit de bunăvoie în țară la nici 24 de ore de când fusese dat în urmărire internațională.
Considerat unul dintre cei mai bogați români- cu o avere de aproape un miliard de euro- Ioan Niculae a fost găsit vinovat de magistrați pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență.

Ioan Niculae, arestat încă de la avion

Procurorii susțin că afaceristul ar fi încheiat contracte fictive în numele firmei sale- pentru ca profitul- în acte- să fie cât mai mic. Astfel- milionarul a plătit mai puțin TVA la stat și a băgat mai mult în propriul buzunar. În cifre- peste 10 milioane de lei.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Inițial, Niculae a fost condamnat la 3 ani și jumătate de inchisoare, însă judecătorii de la Curtea de Apel București au mărit pedeapsa la 5 ani.
În același dosar- a fost condamnată și soția omului de afaceri pentru complicitate la evaziune fiscală. Nicoleta Mariana Toncea s-a ales cu 3 ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi soți- au rămas mai săraci cu câte 3,6 milioane de lei fiecare- bani confiscați din conturi de anchetatori.
În plus- Niculae- după ce-și va ispăși pedeapsa- vreme de trei ani are interdicție să mai facă afacerei de orice fel.

Niculae, de la avion privat la low-cost

Numele lui Ioan Niculae a fost implicat în mai multe scandaluri și afaceri controversate care însă l-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai bogati romani, după Tiriac și Dinu Patriciu.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În 2012, a fost acuzat că firma sa de tutun nu a plătit taxe în valoare de 120 de milioane de euro, dar în cele din urmă a scăpat de acuzații.
Și nu e prima oară când face cunoștință cu celulele strâmte ale detenței. În aprilie 2015, magnatul a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare, pentru că a finanțat ilegal campania electorală a PSD din anul 2009. A fost eliberat- însă- în mai puțin de un an!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI