Eleganța și rafinamentul au un nume: Țiriac Collection, colecția de mașini a fostului tenismen Ion Țiriac. Aproape 400 de automobile, care îmbină valoarea istorică cu modernismul timpurilor noastre, se regăsesc sub acoperișul al galeriei aflate în apropierea Capitalei. Ion Țiriac a aniversat 10 ani de la înființarea acesteia printr-un eveniment de amploare la care vedete au fost, bineînțeles, mașinile de colecție, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ion Țiriac, galeria mașinilor de colecție

Vechi și totuși atât de actuale. Colecția de mașini a fostului tenismen, Ion Țiriac, este un adevărat spectacol de imagine. Țiriac Collection este o galerie cu totul specială, care reunește modele variate de mașini, cu particularități care stârnesc deopotrivă interesul colecționarilor și amatorilor.

Galeria a împlinit 1 deceniu de la înființare, iar proprietarul speră că ceea ce a început ca o simplă idee, să ajungă un fenomen.

A început ca o idee, nu am avut niciodată, nu ca speranța, ci ideea și s-a ajuns undeva aproape de 400 cred ca sunt, a declarat Ion Țiriac.

De altfel, fostul mare tenismen recunoaște că slăbiciunea sa pentru mașinile vechi, cu valoare istorică, este și unul dintre cele mai mari vicii. Un viciu ce dă bătăi de cap echipei tehnice care se ocupă de restaurarea mașinilor, căci fiecare exemplar nou intrat în colecție trece printr-o gamă amplă de proceduri de reparație și restaurare.

Fiecare mașină are povestea ei, iar specialiștii muncesc din greu, încă de la primirea exemplarului, pentru a-i reda frumusețea originală și a-i aduce în prezent istoria unică. La 10 ani de la începutul aventurii colecției, Ion Țiriac mărturisește că povestea este abia la început.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV| Ion Țiriac spune totul despre mașina pe care regretă că nu o are în colecție! Autoturismul a ajuns să coste de trei ori mai mult: "Am făcut o mare greșeală, una capitală"

Aș vrea să ajung la un anumit număr de mașini, suficient ca să nu mai cumpăr, în fiecare zi apare câte o vechitură care îmi mai place sau care mă tentează și când ajunge aici, Andrei îmi dă cu ea în cap, a declarat Ion Țiriac.

Cu un total de aproape 400 de automobile, Țiriac Collection este unica galerie de acest fel deschisă publicului din România. În plus, fiecare exemplar din colecție este scos frecvent din galerie pentru circulația pe o distanță mică, pentru ca toate modele să fie menținute în stare perfect funcțională

Galeria este deschisă vizitatorilor de vineri până duminică, iar curioșii pot afla aici informații utile despre istoria modelelor expuse, dar au și ocazia să descopere ediții din serii limitate, modele care au aparținut unor mari personalități precum și mașini super-perfomante, destinate circuitelor de raliu.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: