Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost luat în vizor de procurorii DNA. E urmărit penal după ce a devenit personaj principal într-o anchetă jurnalistică despre banii publici care ajung la biserici. Cu mai multe detalii despre acest nou dosar penal, în care este implicat Înaltpreasfințitul Teodosie, vine colega mea Raluca Sevastru. Bună dimineața, Raluca, a transmis Simona Pătruleasa.

ÎPS Teodosie, filmat cu camera ascunsă

Informațiile au apărut dintr-o investigaţie publicată recent de jurnaliștii Recorder, în care ÎPS Teodosie şi unul dintre consilierii săi, la rândul său urmărit penal, îi promit unui presupus om de afaceri un comision de 20% dintr-o finanţare de 800.000 lei. Banii ar fi urmat să fie folosiţi pentru reabilitarea sau construirea mai multor biserici din subordinea Arhiepiscopiei.

Ieri, înalt preasfințitulTeodosie a participat la o festivitate de Crăciun care a avut loc în orașul Ovidiu. Întrebat de jurnaliști ce părere are despre acuzațiile aduse, acesta a refuzat să comenteze atât la sosire cat și la plecare.

La scurt timp însă reprez arhiepiscopiei au transmis un comunicat în care au menționat ca
Purt de cuv al Patriarhiie s-a antepronunţat în acest caz şi a încălcat hotărârea Sfântului Sinod, de altfel regreta ca aceste tensiuni au apărut în ajunul sărbătorilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Avocatul Adrian Cuculis, cel care îl reprezintă pe Arhipiscopul Tomisului susține ca IPS Teodosie nu ar trebui să își facă griji, nu crede că acest caz va ajunge să fie urmărit penal pentru ca nu există indicii privind săvârșirea unor acte de corupție sau complicitate la astfel de fapte,

a transmis Raluca Sevastru.

Citește și: VIDEO- Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, urmărit penal de DNA. Ar fi promis o mită uriașă unui om de afaceri. Reacția avocatului apărării: "Sunt cvasi-probe care nu indică nicio infracțiune"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si