„Arhiepiscopul Tomisului le-a pus gând rău femeilor divorțate. În caz de recăsătorie, noii soți comit adulter, spune Teodosie. E drept, ar exista și excepții. Colega mea, Raluca Sevastru, a cerut lămuriri de la Arhiepiscopie”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

ÎPS Teodosie și adulterul în cazul femeilor divorțate

„Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, spune că e nevoie de o anchetă. Preotul trebuie să se intereseze de ce a divorțat femeia care caută o nouă cununie religioasă și o nouă căsnicie.

În funcție de rezultate, ajungem la două situații. Dacă femeia respectivă a vrut chiar ea să divorțeze, atunci bărbatul care o ia de soție comite un adulter.
În schimb, dacă femeia nu a cerut divorțul, ci fostul ei soț a făcut asta, atunci are trecere în ochii arhiepiscopului și se poate recăsători liniștită.

Citește și: VIDEO- Preotul care îl acuză pe ÎPS Teodosie de corupție, a ajuns la DNA. Munca procurorilor anticuropție ar putea fi dublată de un organism bisericesc

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Teodosie nu a vorbit însă despre situația femeilor agresate în cuplu care caută scăparea dintr-un calvar greu de imaginat, iar divorțul se transformă într-o salvare. Nu a precizat nimic nici despre liberul arbitru și dreptul fiecărui om de a-și hotărî soarta fără să fie ostracizat sau pus la zid.


Arhiepiscopul Tomisului nu e la prima declarație controversată. Sfântul Sinod va discuta în următoarea întrunire situația Înalpreasfințitului Teodosie sub acuzațiile de, citez: <<tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică>>. Se face referire, inclusiv, la încercările repetate ale lui Teodosie de a transforma Arhiepiscopia sa în Mitropolie”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si