Iran, atacuri în Pakistan. Televiziunea de stat iraniană a anunțat că operațiunea militară a lovit două locații din Balochistan legate de gruparea militantă Jaish al-Adl.

Citește și: Scriitorul rus Lev Rubinstein, opozant al lui Putin, a murit după ce a fost lovit de o mașină în Moscova, pe trecerea de pietoni

Pakistanul consideră inacceptabile aceste atacuri ale Iranului.

Oficialii pakistanezi au declarat că doi copii au fost uciși și alți trei au fost răniți.

Conform sursei citate , regimul de la Islamabad a spus că atacul aerian a fost un „act ilegal” și a avertizat că ar putea duce la „consecințe grave”.

Iranul, bombardamente în Pakistan

Cel mai recent atac aerian al Iranului vine într-un moment de creștere a tensiunilor din Orientul Mijlociu, cu peste 100 de zile de război fără precedent între Israel și grupul palestinian Hamas și atacuri aeriene SUA-Marea Britanie asupra Yemenului.

Forțele aeriene ale SUA și UK au atacat grupările houthi susținute de Iran, după ce acestea au bombardat navele comerciale în Marea Roșie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

În cel mai recent atac aerian, Iranul a lovit un sat din vasta provincie de graniță Balochistan, din sud-vestul Pakistanului.

Teheranul a anunțat că îl vizează pe Jaish al-Adl, sau „armata justiției”, un grup etnic sunit care a desfășurat atacuri în interiorul Iranului, precum și asupra forțelor guvernamentale pakistaneze.

Reacția Chinei după ce Pakistanul a acuzat Iranul de "atac teritorial"

Beijingul, care întreţine relaţii privilegiate cu Islamabadul şi Teheranul, a îndemnat miercuri la reţinere după un atac aerian în Pakistan atribuit Iranului, atac soldat cu doi morţi, la frontiera dintre cele două ţări, informează Agerpres.

„Îndemnăm cele două părţi la reţinere, la evitarea acţiunilor ce ar putea exacerba tensiunile şi la conlucrare pentru menţinerea păcii şi a stabilităţii”, a comentat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, Mao Ning.

China „consideră Iranul şi Pakistanul vecini apropiaţi şi ţări islamice importante”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Iranul şi Pakistanul sunt state membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, o structură regională printre fondatorii căreia se numără China şi Rusia.

Situat între Iran, China, India și Afganistan, Pakistanul este unul dintre cele nouă state despre care se știe că dețin arme nucleare.

Arsenalul nuclear și doctrina acestui stat evoluează continuu pentru a face față amenințărilor, conform NationalInterest.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si