Căutarea urșilor în sălbăticie a devenit o formă de turism de pe urma cărora se fac bani grei. Chiar dacă își pun viața în pericol, mulți turiști care vor adrenalină pleacă în drumeții, în inima munților, cu speranța că animalele vor apărea în calea lor. Excursiile se fac cu așa ziși ghizi care pentru câteva sute de lei pun în pericol atât clienții, cât și pe ei. Un renumit influencer britanic chiar s-a lăudat pe internet cu aventura sa periculoasă din pădurile României, a

transmis Cristian Sabbagh.

Își pun viața în pericol de dragul banilor

Fără să se gândească o clipă la riscuri, acest influencer britanic a contactat un ghid și a plecat în inima munților ca să vadă urși în sălbăticie. Visul i s-a împlinit, dar tânărul a realizat că ar putea fi în pericol abia când sălbăticiunile erau la câțiva zeci de metri de el.

Internetul este plin de anunțuri cu excursii prin natură pentru căutarea urșilor. Așa zișii ghizi promit o experiență de neuitat, dar nu pot garanta că în drumeția lor se vor întâlni și animale sălbatice.

Pericol real există și la o simplă drumeție pe poteci de munte. Dacă un exemplar ne iese în cale, salvamontiștii ne sfătuiesc să ne păstrăm calmul, să aruncăm rucsacul pentru a-i distrage atenția și să sunăm la 112.

Din echipamentul pentru munte nu trebuie să ne lipsească un lucru esențial...

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara- wowbiz.ro

Cei care organizează astfel de excursii prin pădure nu pot fi sancționați pentru că acest tip de turism nu este ilegal, chiar dacă e extrem de periculos. 

Inconștienți sunt și turiștii care hrănesc urșii de pe Transfăgărășan, care cerșesc la marginea drumului. Nu există zi în care oamenii să nu oprească mașinile și să arunce mâncare animalelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si