Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Israelul continuă bombardamentele masive în Beirut

Noi explozii puternice au loc în capitala libaneză Beirut, în cursul zilei de vineri, după ce Israelul a efectuat 11 lovituri consecutive în sudul Beirutului, în suburbia Dahiyeh, bastion al grupării Hezbollah. 

Sorin Negru,

Israelul continuă bombardamentele masive în Beirut

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit presei israeliene, Hachem Safieddine, presupusul următor lider al Hezbollah, a fost ținta atacurilor aeriene israeliene asupra Dahiyeh, suburbia de sud a Beirutului.

Citește și: VIDEO Israelul a bombardat centrul orașului Beirut. Cel puțin 6 morți

Autoritățile libaneze au anunțat că peste 37 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în urma atacurilor israeliene, potrivit The Guardian.

A fost unul dintre cele mai violente raiduri de când Israelul și-a intensificat campania de bombardament săptămâna trecută.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah, au anunţat joi autorităţile de la Beirut, care consideră "crime de război" operaţiunile militare ce nu ţin cont de populaţia civilă.

Numărul civililor ucişi a crescut notabil în ultimele două săptămâni, de când Israelul desfăşoară o intensă campanie de bombardamente împotriva Hezbollah în sudul şi estul Libanului, dar şi în zona capitalei Beirut, campanie la care s-a adăugat săptămâna aceasta o operaţiune terestră în sudul ţării.

Israelul a acuzat Hezbollah că a lansat, joi, aproximativ 230 de proiectile din Liban către teritoriul israelian. 

Hezbollah susţine că a desfăşurat 32 de atacuri diferite de-a lungul zilei, inclusiv salve de rachete asupra aşezărilor şi bazelor militare israeliene şi atacuri asupra soldaţilor israelieni care executau operaţiuni terestre în sudul Libanului.

Armata israeliană a declarat joi că va continua „loviturile severe” împotriva Hezbollah, după trei zile de lupte terestre împotriva mişcării islamiste armate în sudul Libanului, în care au fost ucişi nouă soldaţi israelieni.

Atacurile aeriene au vizat joi în special Beirutul şi suburbiile sale sudice, dintre care unul a lovit „sediul general al informaţiilor” Hezbollah, lângă capitala libaneză.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI