Virusul ucigas s-a extins din nordul peninsulei Italice până în Toscana şi Sicilia. Zece italieni si-au pierdut pana acum viata si alte sute sunt infectate.

Autorităţile au luat măsuri de prevenţie, au decis izolarea a peste 50.000 de persoane din 11 localităţi din Lombardia şi Veneto. Toate evenimentele publice au fost anulate.

In provincia Lodi, asa-numita zona rosie cu coronavirus, oraselul Fombio pare complet pustiu, in a treia zi de carantina.

Nimeni nu intra, nimeni nu iese iar drumurile sunt blocate.

Numarul politistilor pe strazi a fost triplat pentru a preveni orice abatere de la regulile stricte. Oamenii incearca sa se adapteze noii realitati, dar proviziile sunt pe sfrasite. Peste tot sunt avertismente cu masuri de precautie si afise care arata ca magazinele sunt inchise.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Școlile rămân închise până pe 15 martie. Guvernul a ordonat anchete la spitalul din Codogno, unde se pare ca nu s-ar fi respectat protocoalele medicale în situații limită. In vizorul autoritatilor sunt si unele magazine online care vând măștile de protecție la suprapreț.

In ultimele 24 de ore alte tari au raportat cazuri de coronavirusl. Este vorba despre Croația și Austria unde au aparut primele imbolnaviri. Este vorba despre un tânăr internat la Zagreb care a fost săptămâna trecută la Milano, și 2 italieni care au fost plasați în carantină la Innsbruck în provincia austriacă Tirol.

Citeste si: VIDEO| Traseul italianului infectat cu coronavirus, refacut. Cu cine a intrat în contact pe teritoriul României

In plus, autorităţile din Franţa, au semnalat două noi cazuri si au recomandat cetăţenilor să evite deplasările în Italia. Şi Algeria a anunțat că a plasat în carantină prima persoană contaminată de pe teritoriul ei- un cetățean italian. Si spaniolii au confirmat al cincilea caz de îmbolnăvire detectat pe teritoriul ţării.

Un alt caz confirmat este al soţiei medicului italian detectat pozitiv în Tenerife, unde un hotel cu 1000 de turisti este in carantina.

În China, numărul deceselor a ajuns la 2.663. Pana acum au fost inregistrate peste 88.000 de cazuri de infectare. Autoritatile chineze au reiterat ca si boala provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan, unde se afla epicentrul epidemiei.

Pe de alta parte, o firma americana de biotehnologie a anuntat ca un vaccin este gata pentru primele teste care ar putea incepe la sfarsitul lunii aprilie. Si universitatea din Nebraska are in lucru mai multe tratamente.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

Citeste si: Un temut interlop din România, victimă a coronavirusului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si