Incendiile din Sicilia au curmat trei vieți și au provocat adevărate pagube materiale. Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în ultimele 24 de ore din cauza incendiilor din Italia. În Milano, furtunile au acaparat totul în cale, potrivit stiridiaspora.ro.

Trei morți în urma incendiilor din Sicilia. Musumeci: „Flota Canadair este absolut insuficientă”

Doi bărbați de 70 de ani au fost găsiți carbonizați într-o locuință la Cinisi, iar o femeie de 88 de ani a decedat la San Martino delle Scale din cauza incendiilor care au împiedicat o ambulanță să

o salveze.

Citește și: Anchetă după incendiul de la spital

De asemenea, o persoană este dată dispărută la Patti, iar doi pădurari au fost transportați la spital cu arsuri grave în timpul operațiunilor de salvare.

Incendiile au afectat Sicilia de peste 24 de ore. Astfel, președintele regiunii, Reanto Schifani a făcut un apel către Protecția Civilă Națională, care a trimis un echipaj de sprijin.

Rezervația Pergusa, arde din temelii. Autostrada Palermo-Messina (A-20), afectată de incendii

Rezervația naturală Pergusa, din provincia Enna a fost și ea afectată de flăcări. Localnicii au părăsit locuințele de teama incendiilor, iar la fața locului au intervenit pompierii, silvicultorii și protecția civilă regională. 

Citește și: FOTO- Bucăți uriașe de gheață s-au desprins din ceruri! Grindina face ravagii în Europa. „Bulgării” de gheață au până la 19 cm în diametru

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Un incendiu a izbucnit și în apropiere de autostrada Palermo- Catania, la Ponte Cinque Archi. Autostrada Palermo-Messina (A-20) a fost și ea afectată de flăcări, unde un incendiu a izbucnit în zona de service Eni și Tindari.

Focul a distrus zona de refacere, iar pompierii au reușit să securizeze pompele de combustibil.

În Sicilia, pompierii au lucrat non-stop pentru lichidarea focarelor active. La acțiune, alături de Protecția Civilă au participat și 4.000 de pompieri forestieri. În urma incendiilor, peste două mii de persoane au fost evacuate.

Departamentul protecției civile a avertizat pentru ziua de miercuri, 26 iulie, asupra „condițiilor periculoase în Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina și Palermo".

Risc mediu de pericol este anunțat și pentru Catania, Siracusa, Ragusa și Trapani pentru valuri de căldură. 

Milano, sub asediul furtunilor. „Este Apocalipsa!”

Milano a fost lovit de o furtună puternică în mijlocul nopții. Vântul a făcut ravagii, iar ploaia însoțită de grindină i-a speriat pe locuitori. Oamenii, speriați, au postat pe rețelele de socializare despre incidente: „Este Apocalipsa!”.

Citește și: Incendiu devastator în Sectorul 1 al Capitalei. Trei case au fost cuprinse de flăcări: „Să te trezești să iei foc așa...”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Copacii au fost smulși și doborâți, fie pe pământ, fie peste mașini, iar drumurile și liniile de transport în comun au fost blocate total.

Furtuna a afectat și o parte semnificativă din Brianza și zona de nord a Lombardiei.

Primarul din Milano, Beppe Sala, a postat un mesaj pe rețelele de socializare:  „Am avut o noapte nedormită. Vântul în oraș a depășit 100 de kilometri pe oră. De la ora 4 dimineața am fost personal alături de tehnicienii municipiului la lucru pentru coordonarea activităților în vederea limitării pagubelor rezultate din furtuna care a lovit orașul nostru aseară. Situația nu este simplă, dar vă garantez că personalul lucrează non stop”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si