Un focar de infecție a izbucnit acolo unde boala făcea oricum ravagii într-un centru de boli neuropsihice din Suceava. Peste 100 de pacienți și îngrijitori au covid. Îmbucurător e că tot mai mulți pacienți se vindecă.

Temutul virusul fără leac s-a răspândit ca molima acolo unde se adăpostesc cele mai vulnerabile persoane. După azilele de bătrâni, boala lovește în centrele de neuropsihiatrie.

La Costâna, în Suceava, a fost descoperit un adevărat focar: 68 de pacienți sunt pozitivi, la fel și 35 de angajați ai centrului.

Citeste si: Rusia îşi suspendă exportul de cereale până la 1 iulie, după epuizarea cotelor în urma limitării exportului

La Craiova, un întreg detașament de jandarmi a fost retras din activitate și izolat după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv zilele trecute, iar ancheta epidemiologică a arătat că, pe lângă familie, ar fi intrat în contact cu cel puțin 17 colegi. Dintre acești se pare că sunt infectați.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 401 cazuri noi- numărul total ajungând astfel la 11.036! Dintre acești pacienți, 236 sunt la terapie intensivă, iar peste 3 mii s-au vindecat și au fost externați. Restul așteaptă cu speranță în suflet verdictul medicilor.

Citeste si: Marcel Vela: „Secretul din spatele gecii de piele”. Ce se întâmplă luni

Între pacienții tratați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara sunt și medici sau asistenți:

”Lucrez la ambulanta.

Cred ca l-am luat de la pacienti, nu imi dau seama. M-am simtit rau intr-o zi si am sunat conducerea si le-am zis sa ma testeze”.

Ingenuncheata de virus a fost si o pacienta care a inceput sa aiba simptome desi n-a avut contact decat cu sotul ei. Barbatul a iesit negativ pentru covid-19: ”Doar cu sotul am stat. Si sotul nu are nimic. Doar cu el am stat si nu inteleg de unde l-am putut lua”.

Citeste si: Decizia autorităților din Italia: Școlile se vor redeschide în septembrie

La Victor Babes sunt disponibile 250 de paturi, intre care 12 sunt pe terapie intensiva. Momentan, unitatea medicala nu este plina: sunt 120 de pacienti cu coronavirus internati aici, intre care doar 5 mai sunt in stare grava, la ATI. Cei care au vazut moartea cu ochii spun ca au invatat o lectie din aceasta experienta ce a schimbat omenirea.

Citeste si: Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus! Cum a vindecat și alți 400 de pacienți: „Am câștigat războiul cu COVID”

Din păcate, sunt și victime care nu răzbesc în această luptă grea. România a depăşit pragul de 600 de decese în urma epidemiei de coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si