Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Izbucnesc alte focare în România! Peste 400 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în 24 de ore

Veștile care dădeau speranțe au fost spulberate astăzi când medicii au anunțat peste 400 de cazuri de îmbolnăviri proaspăt diagnosticate în ultimele 24 de ore.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un focar de infecție a izbucnit acolo unde boala făcea oricum ravagii într-un centru de boli neuropsihice din Suceava. Peste 100 de pacienți și îngrijitori au covid. Îmbucurător e că tot mai mulți pacienți se vindecă.

Temutul virusul fără leac s-a răspândit ca molima acolo unde se adăpostesc cele mai vulnerabile persoane. După azilele de bătrâni, boala lovește în centrele de neuropsihiatrie. La Costâna, în Suceava, a fost descoperit un adevărat focar: 68 de pacienți sunt pozitivi, la fel și 35 de angajați ai centrului.

Citeste si: Rusia îşi suspendă exportul de cereale până la 1 iulie, după epuizarea cotelor în urma limitării exportului

La Craiova, un întreg detașament de jandarmi a fost retras din activitate și izolat după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv zilele trecute, iar ancheta epidemiologică a arătat că, pe lângă familie, ar fi intrat în contact cu cel puțin 17 colegi.

Dintre acești se pare că sunt infectați.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 401 cazuri noi- numărul total ajungând astfel la 11.036! Dintre acești pacienți, 236 sunt la terapie intensivă, iar peste 3 mii s-au vindecat și au fost externați. Restul așteaptă cu speranță în suflet verdictul medicilor.

Citeste si: Marcel Vela: „Secretul din spatele gecii de piele”. Ce se întâmplă luni

Între pacienții tratați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara sunt și medici sau asistenți:

”Lucrez la ambulanta.

Cred ca l-am luat de la pacienti, nu imi dau seama. M-am simtit rau intr-o zi si am sunat conducerea si le-am zis sa ma testeze”.

Ingenuncheata de virus a fost si o pacienta care a inceput sa aiba simptome desi n-a avut contact decat cu sotul ei. Barbatul a iesit negativ pentru covid-19: ”Doar cu sotul am stat. Si sotul nu are nimic. Doar cu el am stat si nu inteleg de unde l-am putut lua”.

Citeste si: Decizia autorităților din Italia: Școlile se vor redeschide în septembrie

La Victor Babes sunt disponibile 250 de paturi, intre care 12 sunt pe terapie intensiva. Momentan, unitatea medicala nu este plina: sunt 120 de pacienti cu coronavirus internati aici, intre care doar 5 mai sunt in stare grava, la ATI. Cei care au vazut moartea cu ochii spun ca au invatat o lectie din aceasta experienta ce a schimbat omenirea.

Citeste si: Un medic din Suceava s-a tratat singur de coronavirus! Cum a vindecat și alți 400 de pacienți: „Am câștigat războiul cu COVID”

Din păcate, sunt și victime care nu răzbesc în această luptă grea. România a depăşit pragul de 600 de decese în urma epidemiei de coronavirus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI