Viiturile au distrus totul in cale. La Lopătari, in judetul Buzau un drumul judetean 203K a fost rupt de apele învolburate ale paraului Slanic care si-a iesit din matca

Dupa ce drumul judetean s-a surpat, comuna Lopatari, in care traiesc peste 4.000 de locuitori, a ramas izolata.

Autoritatile locale incearcă acum sa gaseasca o solutie provizorie. Vor sa faca un drum de acces pentru autoturismele mici.

La doi kilometri distanta o alta bucata de drum este pe punctul de a se surpa pe o lungime de 30 de metri. Pentru ca zona nu prezinta siguranta, politistii au decis sa blocheze accesul tuturor vehiculelor. La Colti, un pod din tuburi a fost distrus iar zeci de stupi au fost luati de apele revarsate.

La Nehoiu, torentii formati pe versanti au năvălit peste sosea si au inundat zeci de gospodării.

In ajutorul localnicilor au venit pompierii cu motopompe pentru a evacua apa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În continuare se mentine starea de alertă la nivelul ISU Buzău, sute de angajati ai institutiei fiind implicati în misiunile de salvare si evacuare.

Si in judetul Timis zeci de gospodarii au fost inundate din cauza ploilor torentiale. Cele mai afectate sunt localitatile Bara, Iersnic, Cladova, si Bethausen unde apa a intrat casele oamenilor.

Din cauza suvoielor, mai multe masini au ramas blocate in mijlocul drumului.

Potrivit hidrologilor, este risc de revărsare a apelor în toate judetele din regiunea Banat-Crisana. De altfel, si in judetul Arad doua localitati au fost aproape „maturate de ape”.

Zeci de localnici din Barzava si Slatina de Mures risca sa ramana fara un acoperis deasupra capului, dupa ce viitura le-a facut prapad in case si gospodarii.

80 de locuinte au fost distruse si zeci de animale au pierit in urgia dezlantuita din munti. Apa a venit de pe dealuri, intr-un vartej ca intr-o palnie. Pana sa ajunga in zona caselor, avea deja forta sa mute din loc chiar si utilaje agricole de cateva tone.

In cele doua localitati afectate nu s-a inchis un ochi toata noaptea. Pompierii si gopodarii au muncit cot la cot, sa stearga urmele dezastrului.

Si in judetul Vaslui, vijeliile au facut prapad. La Carja, o suburbie a orasului Murgeni, grindina a distrus in doar cateva minute culturile agricole, pomii fruictiferi si vita de vie.

Neputinciosi in fata dezastrului lasat in urma de natura dezlantuita, localnicii si-au numarat doar pagubele. Unele case le-au fost ciuruite de bucatile de gheata cazute din cer.

In Piatra Neamt, furia apei a fost de neoprit. In doar cateva minute, drumurile au devenit impracticabile iar oamenii au ramas blocatie die in case, fie in exteriorul acestora.

Intr-o casa, apa nu a lasat niciun coltisor neocupat.

Proprietarul priveste socat la mobila si la apa care aproape ii ajunge pana la genunchi

Intreaga noapte echipele de interventii au muncit in casle oamenilor si la sosea, pentru a preintimpina aparitia altor probleme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si