Sute de credincioși au venit astăzi în pelerinaj la Mănăstirea Dervent pentru prima mare sărbătoare după Înviere, Izvorul Tămăduirii. Familii întregi s-au adunat în curtea lăcașului sfânt să se roage și să ia apă sfințită, a transmis Simona Pătruleasa.

Izvorul Tămăduirii, pelerinaj la mânăstirea Dervent

Sute de enoriași au venit de la zeci de kilometri depărtare la Mănăstirea Dervent din județul Constanța să se roage pentru liniște și sănătate.

Ca în fiecare an, oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineţii.

Mănăstirea Dervent este recunoscută pentru Izvorul Tămăduitor, despre care se spune că ar fi făcător de minuni. Din cele patru cruci de piatră, crescute în pâmânt, considerate vindecătoare de boli, acum au mai rămas doar două.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Îmi aduc aminte când eram copil că erau aici plina. Dormeau pe saltele mici de jur împrejur, erau afară care stăteau. Vin în fiecare an. Pentru sănătate, pentru copii, familie și toată lumea care este bolnavă''.

Citește și: Ce spune părintele Calistrat Chifan, despre căsătoria după 30 de ani: ”Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

,,De unde veniți? De la Tulcea. Am facut ceva pe drum, dar merită. O zi frumoasă, luminoasă cu preasfintitul, ne bucurăm că am ajuns. Ce ați simtit? O ușurare sufletească''.

Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Arhiepiscopul a pornit apoi impreuna cu enoriasii în procesiune spre Izvorul Tămăduitor al Sfântului Apostol Andrei acolo unde va sfinți aghiazma mică.

Izvorul Tămădurii este prima sărbătoare importantă după Paște și este închinată Maicii Domnului.

Potrivit obiceului, aceasta pică în fiecare an în vinerea din Săptămâna Luminată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si