Inconștiența oamenilor condamnă la moarte urșii care au ajuns să cerșească mâncare la marginea drumului. Un alt videoclip devenit viral pe rețelele de socializare a stârnit o uriașă revoltă. Mai bine de zece turiști, printre care erau și copii, s-au oprit să filmeze și să pozeze animalul. Când s-a simțit încolțit, a sărit la atac. Și numai norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Vă avertizez că urmează imagini cu un puternic impact emoțional, transmite Silvia Ioniță.

Atacul sălbăticiunii a venit după ce turiștii s-au apropiat prea tare în încercarea de a-i face fotografii.

Printre adulți erau și copii care au tras o spaimă soră cu moartea în momentul în care ursul a sărit spre ei.

Oamenii trebuie să se ferească de urși

Nu pot să-mi dau seama cum gândesc oamenii ăia sau dacă gândesc. Ursul nu e de vină, ursul e victimă în toată povestea respectivă. Noi umblăm pe munți și ne mai întâlnim, dar ăia sunt urșii sălbatici care se feresc de om, dacă simt prezenta omului, a mărturisit un cetățean.

Citește și: Stăpâna unui pisici a vrut să-și pună capăt zilelor când a pierdut-o, dar un alt animăluț de companie a salvat-o

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

E inconștiență. Se știe că urșii care sunt hrăniți sunt condamnați de om că se obișnuiesc să vină și se obișnuiesc cu omul. Omul e inconștient că te apropii de un animal care e imprevizibil, a declarat un cetățean.

Din păcate, astfel de imagini au devenit o normalitate în România, iar indiferent de avertizările repetate ale autorităților, oamenii continuă să încalce orice regulă de bun simț în speranța unei poze perfecte cu ursul.

În dorința de a adunat cât mai multe aprecieri pe rețelele sociale, tot mai mulți oameni postează imagini cu urși apăruți pe marginea drumurilor. De milă mulți hrănesc animalele fără să conștientizeze că în acest fel îi condamnă la moarte.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie cu telefoanele mobile atunci când un urs le iese în cale și mai mult decât atât activiștii de mediu ne sfătuiesc să ținem distanța față de animalele sălbatice, să nu le fotografiem și să nu le filmăm și, cel mai important, să nu le hrănim.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Și autoritățile sunt legate de mâini. Oamenii care hrănesc animalele pot fi amendați doar dacă sunt prinși în fapt de polițiști sau jandarmi în flagrant, nu în baza unor poze sau filmări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si