Lucrează în domenii diferite, dar au aceeași pasiune pentru construcțiile lego. Colecționarii care au transformat joaca din copilărie într-un hobby cât se poate de serios, investesc timp și bani în această activitate. Oamenii au casa plină de colecții lego și spun că niciodată nu se plictisesc de ele, a transmis Simona Pătruleasa.

Jucării pentru oameni mari

Laslo lucrează în IT, iar în timpul liber construiește piese lego împreună cu familia.

De mai bine de 14 ani este colecționar și a transformat joaca în activitatea sa preferată.

D in când în când e destul de serios, mai ales că ai și un job și e un hobby destul de... deci trebuie să ai mult timp. Mai sunt niște nopți trecute pe lângă creații si... apar tot felul de seturi noi, teme interesante, a spus Laslo.

Acum, clujeanul are o colecție impresionantă de construcții lego iar o parte dintre acestea pot fi văzute și de public în cadrul unor expoziții periodice.

- Acum am adus un orășel de pe vârful unui munte cu stațiune de schi, cu partie, cu tot felul de activități... și piscine.
- Cât de mult s-a muncit la ce vedem aici?
- Câteva săptămâni, a

spus Laslo.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Și doamna Monica are aceeași pasiune. De meserie este cercetător dar noi am întâlnit-o în timpul liber, la o expoziție unde a prezentat realizarea unui printer 3d complet funcțional.

E construit din piese lego și se vrea a se îmbină acest mod de lucru cu piese lego și soft. De când aveți această pasiune? De când am avut copiii..cel mare de când a început să construiască lego, de vreo 15 ani. De atunci tot adunăm, copiii au renunțat parțial, am rămas noi adulții, a spus doamna Monica.

Colecționarii de lego s-au îndrăgostit de aceste colecții complexe atunci când au devenit adulți și s-au adunat într-o asociație.

Sever Alicu este avocat și este unul dintre cei mai vechi membri ai asociației. Are o mulțime de colecții, dar le prezintă cu drag și pe cele ale colegilor atunci când lucrările acestora ajung în muzee.

Este o lucrare în stil microscale, e un stil de construcție piese lego, cu reprezentarea pieței unirii din Cluj la deschiderea festivalului TIFF, inima TIFF-ului, a spus Sever Alicu.

Pe cât de frumoasă este, această pasiune poate fi și costisitoare. Unele colecții în ediții limitate ajung la sume cu multe zerouri, dar investiția merită-spun colecționarii.

Citește și: VIDEO: ”Autobuzul plutitor” a făcut primele probe la Călărași! Românii vor putea trece Dunărea cu acest vehicul inovator

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: