„Obiceiurile și tradițiile populare românești atrag ca un magnet turiștii în inima Transilvaniei, acolo unde meșteșugurile străvechi încă nu s-au pierdut. Cu un număr mare de vizitatori, orașul Sibiu și împrejurimile lui au intrat în cursa pentru obținerea certificării Green Destination, o validare ce recunoaște eforturile comunității de implicare în viață turistică”, a transmis Cristian Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.
Județul Sibiu, în cursa pentru Green Destination
Tot mai mulți turiști sunt în căutarea vacanțelor în natură, într-un mediu rustic, unde să se poată bucura de ceea ce are zona de oferit. Iar în topul regiunilor de acest fel se află, indiscutabil, județul Sibiu. Aici, vizitatorii vin să retrăiască viața de demult, iar localnicii știu asta și fac tot posibilul să le ofere cea mai plăcută experiență.
Gazdele oferă turiștilor adevărate tururi culturale organizate călare, care traversează mai multe sate și durează mai multe zile.
„Plecăm în prima zi de la noi din curte după care ne oprim în diferite locații. Într-un tur de patru-cinci zile călare cred că ne oprim în 7-8 sate. Călărim în jur de două ore jumătate-trei până în unul din satele vecine, acolo luăm o pauză, oaspeții iau masa”, a explicat Bianca Barbu, reprezentat centru de echitație.
Toate aceste activități, alături de multe altele, transformă județul Sibiu în destinația perfectă pentru un sejur verde.
11 unități de cazare din zonă și-au luat deja certificate Eco, ce atestă conservarea mediului înconjurător. Iar numărul celor în curs de acreditare este tot mai mare.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citește și: VIDEO- Constanța, un oraș gri. Copacii din parcuri dispar pe zi ce trece
„Alte 28 de afaceri sunt susținute de noi pentru ca la sfârșitul programului, la frasinul acestui an să-și obțină un certificat de sustenabilitate și să se pregătească în noi specializări. Sunt unități de cazare, agenții, sunt ghizi de turism, situri culturale, organizatori de evenimente”, a spus Simina Manea, director executiv al Agenției Județene de Turism Sibiu.
Valea Hârtibaciului, una dintre cele mai pitorești zone din județ, și-a păstrat intact stilul arhaic și fiecare cazare de aici este 100% prietenoasă cu natura.
Specialiștii în turism inventariază în prezent toate locațiile ecologice din județ. Pentru a primi certificarea Green Destination, autoritățile trebuie să parcurgă mai mulți pași impuși de Comisia Europeană.