„Temperaturile scăzute din timpul iernii aduc dureri de oase și articulații, mai ales în cazul celor care au deja probleme reumatice. Cum putem combate acest disconfort, ne explică, colega mea, Mădălin Lambrinoc. Bună ziua, Mădălina”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Kinetoterapia și durerile de oase

Mădălina Lambrinoc: Doamnelor, domnilor, bun găsit tuturor! Explicația este una simplă și foarte clară din punct de vedere medical.

Ne oferă chiar acum detalii domnul doctor Tarek Nazer, medic ortoped. Domnule doctor, de ce ne dor mai tare oasele iarna?Â

Dr. Tarek Nazer: Dacă nu avem nicio problemă nici de natură reumatică, nici ortopedică, în mod normal nu resimțim aceste schimbări de vreme. Însă, dacă deja avem o problemă și scade presiune atmosferică când e frig, prin compensare, articulația noastră crește presiunea intra-articulară, iar atunci dacă noi suferim de o leziune, să zicem de ligament de cartilaj, această presiune apasă peste țesutul care suferă și resimțim dureri sau chiar și un disconfort, deci nu neapărat trebuie să avem dureri.

Mădălina Lambrinoc: Cum putem ameliora aceste dureri prin kinetoterapie?

Citește și: VIDEO- Salinoterapia, bună pentru sănătate. Ședințele de terapie cu sare ajută la curățarea căilor respiratorii

Dr. Tarek Nazer: Kinetoterapie înseamnă exerciții. Facem exerciții de întărire musculară ca să compensăm atrofierea musculară pe care o avem fiindcă nu facem activități zilnice care să ne ajute să întărim.

Creștem mobilitatea intra-articulară și mobilitatea ligamentelor și întindem tot ce înseamnă articulații la fază maximă, în așa fel încât să obținem o mobilitate mai bună și o întărire musculară, care ne ajută să compensăm. În ziua în care avem o muncă mai grea, deja este pregătită musculatura.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Mădălina Lambrinoc: Cât durează, în medie, o ședință de kinetoterapie?

Dr. Tarek Nazer: În mod normal, undeva la 45-60 de minute o ședință de kinetoterapie, dacă urmăm un tratament, însă dacă vrem să facem ceva de întreținere, 30 de minute e suficient.

Mădălina Lambrinoc: De câte ședințe avem nevoie ca să ameliorăm durerile de oase?

Dr. Tarek Nazer: Cred că e suficient să facem 10 ședințe supravegheate. Ulterior, putem să facem exerciții de acasă. Este foarte simplu și foarte ușor să le facem zilnic. Jumătate de oră este suficient pentru întreținere.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mădălina Lambrinoc: De exemplu, exercițiile pe care le vedem acum în imagini pot fi făcute ele și acasă după, să zicem, două-trei ședințe de kinetoterapie?

Dr. Tarek Nazer: Cu siguranță, dacă a învățat pacientul exercițiile în așa fel încât să le efectueze corect, fiindcă dacă el le efectuează greșit poate să agraveze situația.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si