Prezent la deschiderea noului an școlar, președintele Klaus Iohannis, a precizat faptul că în următoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect",  a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Prima zi de școală 2023. Peste 2 milioane de elevi încep astăzi școala. Klaus Iohannis și Ligia Deca participă la festivitatea de deschidere a noului an școlar

Klaus Iohannis a anunțat că subiectul legat de consumul de droguri în rândul tinerilor va ajunge pe ordinea CSAT

Klaus Iohannis a anunțat că subiectul legat de consumul de droguri în rândul tinerilor va ajunge pe ordinea CSAT

[Sursa foto: Captură video Administrația Prezidențială]

„Putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări”

În următoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect va fi dezbătut.

„Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun”.

„Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase", a completat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a declarat că România asigură principala rută pentru exportul cerealelor ucrainene. ,,De când a început războiul, aproape 25 de milioane de tone de produse agricole din Ucraina au fost exportate prin România''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si