Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri argumentele intrării sale în competiţia pentru funcţia de secretar general al NATO, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Klaus Iohannis: Acestea au fost argumentele intrării mele în competiția pentru postul de secretar general NATO

Potrivit șefului statului român, ţările din Flancul Estic se află în "prima linie aliată de descurajare şi apărare", dar şi că România şi-a consolidat statutul de "partener de încredere" în cadrul Alianţei.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și protestant. Un milion și jumătate de români sărbătoresc azi Învierea Domnului

"Ţările din Flancul Estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare şi apărare pentru menţinerea securităţii euroatlantice în faţa posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspiraţie legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc", a declarat președintele român.

Klaus Iohannis a explicat de ce candidează la șefia NATO

Klaus Iohannis a explicat de ce candidează la șefia NATO

[Sursa foto: Presidency.ro]

Iohannis: Este o perioadă de "provocări multiple în plan european şi global"

Potrivit lui Iohannis, România a primit recunoaşterea tuturor aliaţilor pentru performanţele şi profesionalismul militarilor noştri şi şi-a consolidat statutul de partener de încredere în interiorul NATO.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

"Acestea au şi fost, de altfel, argumentele intrării mele în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO, având convingerea că experienţa şi înţelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianţa va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică", a

spus preşedintele, în cadrul evenimentului "ROMÂNIA- NATO, 20 de ani", desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional.

Iohannis a menţionat că NATO este "cea mai puternică" alianţă politico-militară din istorie şi că România s-a integrat "deplin şi ireversibil" în această structură.

Iohannis: Este o perioadă de "provocări multiple în plan european şi global"

Klaus Iohannis: Este o perioadă de "provocări multiple în plan european şi global" 

[Sursa foto: Presidency.ro]

"Aderarea ţării noastre la NATO şi parcursul nostru european au fost principalele obiective strategice naţionale după Revoluţia din 1989. Odată îndeplinite, apartenenţa la NATO a devenit unul dintre fundamentele solide pe care am dezvoltat România de astăzi. România- un aliat puternic, responsabil şi respectat în Europa şi în lume, profund angajat în arhitectura de securitate europeană şi cea euroatlantică", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a mai precizat că perioada actuală este marcată de "provocări multiple în plan european şi global", iar "pilonii incontestabili ai politicii" externe şi de securitate a României sunt ancoraţi în NATO, în UE şi în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si