Preotul Florin Parasca este asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj și paroh într-o localitate aflată aproape de oraș unde ține slujbe ca orice alt slujitor al Domnului. Chiar dacă în fotografiile postate pe contul public, inspiră blândețe, la cea mai recentă procesiune pe care ar fi trebuit să o țină, atitudinea părintelui a fost departe de ce înseamnă solemnitate bisericească.

"Nu voi începe această înmormântare până când familia, Mariana cu Ioana și Crina cu Marius nu-și cer iertare față de mine pentru modul urât în care s-au comportat față de mine în ultimele 3 zile. Public!", spune preotul.

Îndemnnul care sună a șantaj vine în urma unui scandal care ar fi durat 3 zile. Familia îndoliată a cerut ca ruda răposată să fie îngropată în cimitirul din localitate numai că preotul a refuzat pe motiv că localnica defunctă nu și-a plătit contribuțiile către Biserică.

Părintele le-a cerut oamenilor îndoliați să plătească 5 000 de lei

Ca să ducă mortul la groapă, părintele le-a cerut oamenilor îndoliați să plătească 5 000 de lei. Plata n-a fost suficientă și- în ziua înmormântării- slujitorul Domnului, rănit în orgoliu, a ținut să le dea rudelor îndurerate o lecție la care acestea au ripostat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Milionar excentric, moarte enigmatică

Scandalul care atinge cote nefirești se desfășoară cu mortul pe masă. În tot absurdul situației, preotul aduce vorba de-un blestem.

Preotul a ținut până la urmă slujba dar- la scurt timp- a fost sunat de superiori. Înalții prelați de la Mitropolia Ardealului n-au văzut cu ochi buni purtarea colegului lor.

"In urma analizei acestui caz si in urma raportului pe care parintele ni l-a facut, Inaltpreasfintitul mitropolit Andrei a dispus sanctionarea parintelui din Tauti cu dojana arhiereasca, sa restituie suma platita de familie ca o forma de compensatie morala si sa isi ceara totodata scuze public", afirma pr. Bogdan Ivanov- purtator de cuvant Mitropolia Clujului.

Citeste si: Moment halucinant la înmormântare: un preot din Cluj a refuzat să înceapă slujba: ”Să-mi sărutați mâna”!

Am încercat să stăm de vorbă și cu părintele însă nu ne-a răspuns la telefon. Cel mai probabil, acesta își va cere scuze de la familia pe care a mustrat-o la slujba de duminica viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si