Cătunul Golul Grabicina are aproximativ o sută cincizeci de suflete, care de câțiva ani, suferă crunt din cauza lipsei de apă potabilă. Apa fântânilor, acolo unde încă se mai găsește, este murdară, are un miros neplăcut și aproape că nici la adăpatul animalelor nu este bună.

Fără apă potabilă în 2023

Pentru vite, pentru porci, pentru asta, pentru necesare, de băut

Din cauza impurităților, apa nu e bună nici măcar pentru spălatul rufelor. Doamna Valerica folosește apă de ploaie la menaj.

Cea mai apropiată zonă unde se găsește apă potabilă este la câțiva kilometri, iar ca să-și potolească setea sau ca să facă mâncare, localnicii trebuie să meargă pe jos cu bidoanele sau gălețile în mâini.

De băut, de unde luați apă?

De acolo de la deal, de unde fântâna aia e plină acolo

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vă rugați de cei mai tineri să vă aducă? Cum rezolvați?

Cu gălețuia

Cine merge?

Eu mă duc cu gălățuia la apă

În primăvara acestui an, sătenii au crezut că suferința lor i-a sfârșit odată cu realizarea unui foraj adânc, până la stratul cu apă potabilă. Primăria din Scorțoasa a încredințat lucrarea și a plătit o parte din bani unei firme.

Muncitorii au dat bir cu fugiții și au lăsat cu ochii în soare pe localnici. Șantierul este abandonat, iar utilajele ruginesc, în timp ce sătenii cer ajutor pe pagina de Facebook a primăriei, pentru a le asigura apa de băut.

Conducerea primăriei Scorțoasa refuză să explice motivul abandonării lucrării. Potrivit unor surse, firma ar fi renunțat la jumătatea lucrării, după ce i-au fugit muncitorii, neplătiți la timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si