În satele de la poalele munţilor Bucegi, a nins ca-n poveşti. Privită de sus, Fundata pare desprinsă dintr-un colţ de rai. Peisajul este unul de iarnă autentică, iar totul a fost acoperit de un strat dens de zăpadă proaspăt căzută.

Şi în masivul Postăvaru, ninsorile au pus stăpânire pe creste, iar vântul a suflat cu putere, spulberând zăpada. Turiștii care au ajuns în Poiana Brașov s-au bucurat de fulgii mari care au căzut fără încetare vreme de câteva ore bune.

Citeste si: Vești bune pentru iubitorii de zăpadă. A început să ningă în centrul țării, iar drumarii intervin în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita

„Am vrut să urcăm doar pe o porțiune din drumul de Poiană și apoi am văzut mașini coborând care erau pline de zăpadă și am prelungit traseul. Și arată genial totul. E superb.”  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, a nins toata ziua, iar stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri, chiar şi 12 centimetri. La orele prânzului, termometrele arătau -5 grade celsius. Accesul la cota 2000 se poate face doar cu telecabina, de la Balea Cascada.

Citeste si: Căutarea cadourilor de iarnă începe mai devreme. Specialiștii prevăd o criză de aprovizionare la nivel global

Și în Harghita este iarnă în toata regula. Drumarii au intervenit cu utilajele pe şosele, ca să deszăpezească, iar localnicii au fost nevoiți să dea la lopată ca să curețe zăpada. 

Focul în sobe a mocnit continuu, iar pe hornurile caselor a ieșit fum toată ziua.

Turiștii care au ajuns întâmplător prin Harghita au făcut un popas scurt ca să admire spectacolul naturii.

Și în masivul Făgăraş omătul depus măsoară peste 5 centimetri. Din cauza ceții, vizibilitatea a fost redusă, iar salvamontiștii îi avertizează pe turiști să fie precauți.

Citeste si: Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

Răcirea bruscă a vremii se resimte în toată ţara, iar zilele următoare, temperaturile vor continua să scadă. La noapte minimele vor fi sub 0 grade. Inclusiv în capitală vor fi valori negative, de până la -2 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si