În satele de la poalele munţilor Bucegi, a nins ca-n poveşti. Privită de sus, Fundata pare desprinsă dintr-un colţ de rai. Peisajul este unul de iarnă autentică, iar totul a fost acoperit de un strat dens de zăpadă proaspăt căzută.
Şi în masivul Postăvaru, ninsorile au pus stăpânire pe creste, iar vântul a suflat cu putere, spulberând zăpada. Turiștii care au ajuns în Poiana Brașov s-au bucurat de fulgii mari care au căzut fără încetare vreme de câteva ore bune.
„Am vrut să urcăm doar pe o porțiune din drumul de Poiană și apoi am văzut mașini coborând care erau pline de zăpadă și am prelungit traseul. Și arată genial totul. E superb.”
La Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, a nins toata ziua, iar stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri, chiar şi 12 centimetri. La orele prânzului, termometrele arătau -5 grade celsius. Accesul la cota 2000 se poate face doar cu telecabina, de la Balea Cascada.
Focul în sobe a mocnit continuu, iar pe hornurile caselor a ieșit fum toată ziua. Turiștii care au ajuns întâmplător prin Harghita au făcut un popas scurt ca să admire spectacolul naturii.
Și în masivul Făgăraş omătul depus măsoară peste 5 centimetri.
Citeste si: Prognoza meteo NOIEMBRIE 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni
Răcirea bruscă a vremii se resimte în toată ţara, iar zilele următoare, temperaturile vor continua să scadă. La noapte minimele vor fi sub 0 grade. Inclusiv în capitală vor fi valori negative, de până la -2 grade.