Oradea se poate compara în aceste zile cu Praga sau Viena, marile capitale europene care în luna decembrie atrag sute de mii de turiști. Asta după ce clădirile emblematice din oraș au fost decorate cu urși polari, brazi, stele și îngeri, după modelul care de câțiva ani are mare succes în Occident. Conceptul a fost gândit de artiștii locali care au vrut să dea puțină culoare Târgului de Crăciun,

a transmis Cristina Dorobanțu.

La Oradea e ca la Viena

Astfel de imagini atrag anual sute de mii de vizitatori în orașele vestice precum Colmar sau Viena. Dar anul acesta nu trebuie să călătoriți până acolo, căci spiritul lui Moș Crăciun a ajuns și la noi în țară, la Oradea.

Aceasta clădire impozantă din Piața Unirii a fost prima care a îmbrăcat straiele de sărbătoare. Pe pereții exteriori, artiștii decoratori din Oradea au amenajat o zonă glaciară, din care nu lipsesc ursuleții polari, lupii, stelele și figurinele de gheață și zăpadă.

M-a inspirat foarte tare culoarea clădirii în sine, care e mai rece și mi se pare că s-a conturat foarte bine, și chiar aici jos la bază am creat un colț foarte instagramabil, probabil cel mai cel din Oradea, unde toți cetățenii se opresc la poze,

a declarat Camelia Filip, artist decorator.

Și Palatul aflat în imediata vecinătate a fost pus în valoare de artiști. Clădirea construită la începutul secolului trecut a fost îmbrăcată cu un brad imens fabricat din iarbă, ridicat la 10 metri înălțime.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: 18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex live și sânge- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Este un brad uriaș pot spune, undeva cam la 10 ore a durat ancorarea lui. Noi, toată echipa, ne-am străduit să arate bine, este structurat în trei părți, am pus betea aurie, globuri uriașe, sper să placă tuturor, a declarat Camelia Filip, artist decorator.

Citește și: VIDEO- Mai puțin de o lună până la Crăciun! Decorațiunile din magazine sunt diverse pentru a fi pe placul tuturor

Peste drum, triumfătorul Palat Episcopal Greco- Catolic, este și el gata de sărbătoare. Imobilul mistuit de un incendiu devastator în 2018 își recapătă ușor strălucirea. Mai mulți alpiniști utilitari au muncit timp de două săptămâni pentru ca totul să iasă perfect.

Chiar ieri o bătrânică când montam coroanele acestea și spre surprinderea mea s-a oprit mirată și mi-a zis mulțumim frumos că împodobiți, eu am rămas uimită că se unii apreciază ceea ce se face pentru oraș, a declarat Ecaterina Lațcu, alpinist utilitar.

Iar ultima clădire care va fi înfrumusețată zilele acestea este cea a primăriei din oraș care va avea o fundă imensă de culoare roșie și va arăta ca un cadou.

Citeste si: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?- kfetele.ro

Citeste si: Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"- radioimpuls.ro

Citeste si: Lituania instalează „dinți de dragon” și își pregătește podurile să fie aruncate în aer- antena3.ro

Întregul proiect a costat aproximativ 40.000 de euro, bani investiți atât de municipalitate cât și de firmele care au sediul în clădirile de patrimoniu, îmbrăcate de sărbătoare. Târgul de Crăciun de la Oradea va fi inaugurat astă-seară și se va încheia pe 26 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si