Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- "La psiholog", cu Cristian Andrei. Când se transformă o prietenie în dragoste și cum gestionăm situația?

În noul episod din rubrica "La psiholog", cu Cristian Andrei, învățăm cum să gestionăm situația atunci când o prietenie se transformă în dragoste.

Redactia Stirile Kanal D,

Când o prietenie se transformă într-o relație [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atunci când descoperi că ai posibile sentimente pentru un prieten, poate fi destul de entuziasmant, având în vedere că deja vă cunoașteți și te gândești că lucrurile ar decurge ușor dacă ați fi într-o relație. Dar nu întotdeauna este și o idee bună. Colega mea, Mădălina Bichir, a stat de vorba cu psihologul Cristian Andrei, și a aflat care sunt riscurile la care ne expunem, înainte de a începe o aventură romantică cu un amic , a transmis Cristina Dorobanțu.

Când se transformă o prietenie în dragoste și cum gestionăm situația?

Mădălina Bichir: Când ne dăm seama că o persoană apropiată nouă, care până mai ieri ne era prieten ar putea avea stofa de partener de viață?

Există oameni care au fost ani de zile mai întâi prieteni și apoi au ajuns să aibă un cuplu foarte frumos.

Există oameni care după doar câteva zile de când au intrat în cuplu, fiind prieteni, s-a stricat tot. Se întâmpla așa pentru că sunt implicați cei din jur. Contează ce cred cei din jur și cum se manifestă. Unii dezaprobă că am schimbat prietenia pe relația de cuplu, alții sunt ok cu asta, a declarat psihologul Cristian Andrei.

Mădălina Bichir: Ce facem când realizam ca ne-am îndrăgostit de prietenul nostru? Îi spunem direct, mai păstrăm tăcerea? Multe persoane recomandă să faci o mărturisire, știi m-am îndrăgostit de tine.

Invariabil la această frază auzi... aoleu

Ba da, se așteptă. Pentru că de multe ori limbajul non-verbal comunică și asta înseamnă că dacă tu te-ai îndrăgostit de un prieten, ar trebui să te porți puțin altfel în perioada urmatoare, fără să îi declari dragostea, astfel încât să îi creezi unele emoții. Dacă îi faci un cadou de vreun fel, dacă te hârjonești, există joaca asta, hai ne batem cu pernele, păi într-un fel se bat prietenii, în alt fel îndrăgostiții.

Dacă se întâmplă această fragmentare a jocului respectiv de prieteni își dă seama și celălalt. Se face acel schimb de priviri și se poate ivi sărutul, îmbrățișarea și de atunci totul e destul de limpede. Deci ar fi bine să lăsăm întâmplările să vorbească pentru noi, nu să facem declarații care să destabilizeze omul, a declarat psihologul Cristian Andrei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mădălina Bichir: Ce facem dacă celălalt nu ne împărtășește sentimentele?

Aici am eu un fel de dicton pe care îl tot promovez în rândul tinerilor. Tu poți să nu te îndrăgostești așa tare și să nu te prefaci îndrăgostit până când nu îl faci și pe celalalt să aibă niște sentimente față de tine. Nu trebuie să te ocupi tu de sentimentele tale, aoleu ce m-am îndrăgostit, ci ar fi bine să îl faci pe celalalt să te plac ă, a declarat psihologul Cristian Andrei.

Mădălina Bichir: Nu e un soi de manipulare?

Este o formă de maturitate de a interacționa între oameni. Adică noi putem să nu ne aruncăm așa cu capul înainte în dragoste până când și celălalt începe să se manifeste într-un fel. Prietenia și dragostea sunt sentimente foarte diferite. Deși există și în prietenie gelozie, uneori, deși în prietenie se manifestă unele mecanisme de cuplu, cu toate acestea, prietenie este superioară dragosteo, pentru că se construiește în timp, încetul cu încetul, poate dura toată viața și nu are așa multă pasiune în ea. Dragostea e instabilă. Ea este pasiune și pasiunea asta îți acaparează toate energia, timpul, valorile, te schimbă, e ca un fel de criza și ca atare, unii oameni preferă să rămână prieteni, decât sa intre în criza asta. Alții consideră că dacă nu trăiești această criză numită dragoste, degeaba ai prieteni, a declarat psihologul Cristian Andrei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Cum îi vorbim copilului despre Dumnezeu? Despre relația dintre cei mici cu credința, de la preotul Valentin Fotescu

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI